یکی از مشکلات رایجی که پسرها در زمان ازدواج با آن روبرو میشوند، مخالفت خانواده با انتخاب آنهاست. در جوامع امروزی غالب ازدواج ها به صورت آشنایی دختر و پسر و بعد از مدتی دوستی، است. همین موضوع یکی از دلایل اصلی مخالفت خانواده با نظر پسرشان است. خانواده های ایرانی به انتخاب پسرشان مطمئن نیستند و به تصمیم آگاهانه او شک دارند. آنها نگرانند که در آینده ازدواج پسرشان با شکست مواجه شود و از انتخابش پشیمان شود. والدین بر این باورند شما تجربه کافی ندارید و نمیتوان به انتخابتان اعتماد کرد. در صورتی که بر تصمیم خود مصمم هستید و انتخابی از سر شناخت و آگاهی داشته اید باید با پدر و مادرتان منطقی صحبت کنید. با نشانه و دلیل ثابت کنید انتخاب خوبی کرده اید و از روی هیجان های زودگذر نمیباشد. مراجعه به مشاوره پیش از ازدواج بزرگ ترین کمک به شما برای شناخت همسر آینده و رفع نگرانی های خانوادهتان است.
چرا خانواده پسر با ازدواج فرزندش مخالف است؟
همانظور که گفته شد یکی از بزرگ ترین دلایل مخالفت خانواده با انتخاب فرزندش در عدم اعتماد به تصمیم آگاهانه او است. یکی دیگر از دلایل رایج در خانواده های ایرانی این است که پدر و مادر بر این باورند خودشان باید برای پسرشان همسر انتخاب کنند. آنها به بلوغ فکری و عاطفی فرزندشان شک دارند. به طور کلی 3 دلیل عمده در مخالفت پدر و مادر با ازدواج پسرش مطرح است:
تمایلی ندارند پسرشان مستقل شود
برخی از پدر و مادر ها به قدری به پسرانشان وابسته میشوند که دوست ندارند او از خانه برود و زندگی خودش را تشکیل دهد. آنها احساس میکنند با ازدواج پسرشان او را از دست میدهند. عروس را یک رقیب اصلی میدانند. آنها واهمه دارند توجه فرزندشان بعد از ازدواج نسبت به آنها کم شود. برخی از والدین جدای وابستگی عاطفی، وابستگی مالی نیز دارند و از این موضوع هراس دارند که بعد از ازدواج تکیه گاه خود را از دست میدهند.
خودشان دختری را نشان کردهاند
برخی از مادر ها در دوست، آشنا، فامیل و اطرافیان دختری را نشان میکنند تا در زمان لازم برای پسرشان خواستگاری کنند. این افراد زمانی که نقشه شان خراب میشود و پسر خودش دختری را انتخاب میکند برای عملی کردن خواسته خود با خواسته پسرشان مخالفت میکنند.
از انتخاب پسرشان رضایت ندارند
برخی از والدین به طور کلی با این که فرزندشان تصمیم گیرنده باشد مخالف هستند. آنها دوست دارند تصمیم نهایی را خودشان بگیرند. مشکل اصلی ریشه در این موضوع دارد که خانواده ها بیشتر از این که به دنبال همسری برای فرزندشان باشند به دنبال عروسی برای خود هستند. آنها تمایل دارند با ویژگیهای شخصیتی و علایق خودشان فردی جدید وارد خانواده شود.
نحوه مخالفت خانواده پسر با ازدواج فرزندش به چه صورت است؟
غالبا خانواده ها در ابتدا سعی میکنند به صورت مسالمت آمیزی مخالفت خود را اعلام کنند. آن ها با ایجاد شک و تردید در دل پسر سعی بر این دارند او را از انتخابش منصرف کنند . برای مثال به او میگویند از انتخابت اطمینان کامل داری؟ مطمئن هستی چند صباح دیگر پشیمان نمیشوی؟ اما زمانی که میبینند در این امر موفق نیستند رفته رفته مخالفت خود را علنی نشان میدهد. گاهی اوقات کار به تهدید هم میرسد. برای مثال پدر به پسرش میگوید “یا باید ما را انتخاب کنی یا اون دختر رو. اگر اون دختر رو انتخاب کردی دیگه حق نداری به این خونه بیای”. پدر حمایت مالی خود را نیز قطع میکند. والدین سعی دارند با تحت فشار گذار گذاشتن پسرشان او را از این تصمیم منصرف کنند.
راهحل مخالفت والدین در زمان ازدواج چیست؟
بسیاری از مخالفت های والدین از سر لجبازی و به کرسی نشاندن حرف خودشان نیست. آنها واقعا نگران آینده شما هستند و سعی دارند از شما محافظت کنند. در این زمان بهترین کار این است که صاقانه و با دلایل منطقی انتخاب خودتان را به والدین نشان دهید. شما باید اعتماد والدینتان را جذب کنید و ترس را در آنها از بین ببرید. مشاوره خانواده میتواند در این زمینه به شما کمک بزرگی بکند. صحبت در این مسائل با راهنمایی یک متخصص با آگاهی بیشتر انجام میشود.
خودتان هم به جای لجبازی بهتر است ملاک ها و معیار های همسر مناسب خودتان را با فرد مورد نظر مقایسه کنید تا به اطمینان برسید. زمانی که خودتان شکی در انتخاب همسرتان نداشته باشید راضی کردن والدین برایتان راحت تر میشود. دوستی های قبل از ازدواج زمان مناسبی برای شناخت کامل از فرد مقابلتان است. به جای صحبتهای سطحی و خوشگذرانی های موقت به شناخت یکدیگر بپردازید.
ایجاد رابطه عاطفی نباید چشم شما را بر روی تمامی واقعیت ها ببند. اگر با انتخابی ناآگاهانه وارد زندگی مشترک شوید احتمال شکست در این رابطه بسیار بالا میرود. چرا که بعد از مدتی گذشتن از زندگی مشترک و فروکش کردن هیجانات اولیه، چشمتان بر روی واقعیت های زندگی باز میشود.
سخن آخر
انتخاب همسر یکی از مهم ترین مراحل زندگی هر پسری است. او با این انتخاب تمامی جوانب شغلی، تحصیلی، مالی، روحی، خانوادگی و.. را تحت شعاع قرار میدهد. همسر آینده شما مادر فرزندتان میشود به همین دلیل ویژگیهای اخلاقی مثبت تاثیر مستقیم در تربیت فرزندتان دارد. در زمان ازدواج باید تمامی جوانب را به خوبی بسنجید و در این را از مشاور روانشناس کمک بگیرید.
زمانی که با مخالفت خانواده در این امر مواجه شدید سعی کنید به جای مقابله، لجبازی، قهر و جر و بحث، خیلی منطقی با آن ها صحبت کنید تا ثابت کنید به بلوغ عاطفی و فکری رسیدهاید. شما باید به پدر و مادرتان این اطمینان را بدهید که تصمیمی آگاهانه گرفتهاید. اگر آنها از خوشبختی و موفقیت زندگی شما مطمئن شوند مخالفت خود را برمیدارند و در این راه حماییتان میکنند.