مشاوره شغلی

خیلی از ما یک سوم زندگیمان را در محل کار می‌گذرانیم. این تایم طولانی باعث می‌شود تاثیرات زیادی از این محیط داشته باشیم. استرس شغلی می‌تواند به افسردگی یا اختلالات اضطرابی منجر شود. حتما دیده‌اید شخصی را که بعد از چند بار عوض کردن شغلش از آن رضایت ندارد و باز در نهایت به نتیجه ای نمی‌رسد. سردرگمی‌های انتخاب شغل می‌تواند به عواملی مانند: حقوق ناکافی، بی علاقگی، عدم امنیت شغلی، نامتناسب بودن با رشته ی تحصیلی و .. مرتبط باشد. مشاوره شغلی یکی از بهترین راه حل‌ها برای داشتن یک انتخاب درست در زمینه کاری می‌باشد.

مشاوره شغلی می‌تواند برای افراد مختلف بسیار مفید باشد.

چرا باید از مشاوره شغلی استفاده کنیم و چه کمکی به ما می‌کند؟

مشاوره شغلی حرفه‌ای به ما کمک می‌کند تا به شناخت دقیق تر مهارت‌ها و استعداد‌هایمان برسیم که برای چه کاری مناسب هستیم و با توجه به امکانات و شرایط موجود، حرفه‌ای را انتخاب کنیم. در جلسات مشاوره شغلی عواملی مانند : علایق، مدارک تحصیلی، تخصص و مهارت، استعداد و شخصیت، سابقه و شرایط فرد را به طور دقیق بررسی می‌کنند.

زمانی که فرد در شغل مناسب خودش مشغول فعالیت باشد دچار فرسودگی شغلی نمی‌شود و روز به روز برای پیشرفت خودش تلاش بیشتری می‌کند. همچنین به جای صرف انرژی در تجربه کردن شغل‌های متفاوت، انرژی خودش را بر روی کار اصلی و پیشرفت متمرکز می‌کند. امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی، دیگر نمی‌توان انتخاب شغل را بر مبنای راهنمایی خانواده و اطرافیان قرار داد و باید حتما از یک متخصص در این زمینه کمک گرفت. روانشناس با گرفتن تست‌های متفاوت شخصیت شناسی، آگاهی دادن در زمینه‌های متفاوت شغلی و در عین حال در نظر گرفتن شرایط فرد، راهنمایی‌های موثری در این زمینه به شخص جویای کار می‌کنند.

برخی از سوالاتی که توسط روانشناس پرسیده می‌شود

  • من از انجام دادن چه فعالیت‌هایی لذت می‌برم؟
  • من برای چه کار‌هایی مناسب هستم و در آن مهارت دارم؟
  • تحصیلات من برای چه کار‌هایی مفید است؟
  • برای داشتن احساس رضایت به چقدر درآمد نیاز دارم؟
  • در مکانی که من زندگی می‌کنم چه مشاغلی وجود دارد؟
  • ارزش‌های من کدام است؟
  • من دوست دارم به دیگران خدمت کنم؟
  • من دوست دارم کارم در تعامل با آدم‌ها باشد یا در اتاقی تنها باشم؟
  • دنبال کار‌های سخت و چالشی هستم یا انجام کار‌های آسان ؟
  • به چه میزان ثبات و امنیت شغلی نیاز دارم؟

مشاوره شغلی حرفه ای می‌تواند شغل مناسب را برای شما مشخص کند.

چه زمانی برای مشاوره شغلی باید اقدام کرد؟

مشاوره شغلی در هر زمانی می‌تواند به شما کمک کند. این دقیقا برخلاف این باور غلط است که فقط بعد از فارغ التحصیلی و برای شروع کار باید از متخصص کمک گرفت. شما هر زمانی که از شغلتان راضی نبودید و صبح‌ها از سر اجبار و با ناراحتی، منزل را به برای رفتن به سرکار ترک کردید و از تصمیم به تغییر شغل دچار استرس شدید، می‌توانید از مشاور کمک بگیرید. همچین زمانی که به این حس برسید که دقیقا در جایی درست قرار گرفته‌اید استرس‌تان کاهش پیدا می‌کند و رضایت بیشتری از موقعیت خود دارید.

تیپ شخصیتی و انواع هوش

همانطور که در قسمت بالا گفته شد بررسی شخصیت و هوش از عوامل مهمی هستند که روانشناس برای پیشنهاد شغل مناسب فرد، آن ها را بررسی می کند. در ادامه به انواع تیپ‌های شخصیتی و تقسیم بندی هوش چندگانه ی گاردنر می پردازیم:

تیپ واقع گرا

افرادی غیرمنعطف، خشک، رک، سرسخت، خود محور هستند. که از ارتباطات اجتماعی گریزانند و بیشتر به مشاغلی که به توانایی فیزیکی مرتبط هست علاقه دارند.

تیپ اجتماعی

افرادی معاشرتی، صمیمی، خوش برخورد، صبور و مشوق هستند. که به کمک به دیگران بسیار علاقه دارند. این افراد دقیقا در مقابل افراد واقع گرا قرار دارند. همچنین از توانایی تدریس خوبی برخوردارند.

تیپ هنری

این افراد معمولا خیال پرداز، حساس، عاطفی، ایده آل گرا، مستقل، درون نگر و آزاد اندیش هستند. که به مسائل دید هنری و منعطفی دارند. همچنین از کار های خشک دوری می کنند.

تیپ جستجوگر

افرادی کنجکاو، منطقی، محقق، دقیق، روشنفکر، هوشیار و تحلیلگری هستند. که از توانایی ریاضی بالایی برخوردار هستند. کسانی که دارای تیپ شخصیتی جستجوگر هستند بیشتر به مشاغل آرام و منطقی روی می‌آورند و توانایی رهبری کردن را ندارند.

تیپ قراردادی

افرادی محتاط، درون گرا، انعطاف ناپذیر، منظم و کارامدی هستند. که به شدت برای انجام فعالیت‌های حسابداری و کارمندی مناسب هستند.

تیپ متهور

افرادی که دارای ویژگی‌های شخصیتی هیجان طلب، بدون ترس، ماجراجو، جاه طلب، اهل خطر، با انرژی، پر‌حرف و برون گرایی هستند در تیپ متهور جای دارند. که همیشه به دنبال مشاغل پر هیجان مانند تور لیدری هستند.

انواع توانایی‌های هوش

هوش کلامی

این افراد دارای حافظه قوی هستند و به خوبی از کلمات و واژگان استفاده می کنند. که برای شغل های وکالت، معلمی، نویسندگی، شاعری و سیاستمداری مناسب هستند.

هوش جسمانی

افرادی که شغل‌های بازیگری، ورزش‌های حرفه‌ای، مشاغل فیزیکی و مربوط به ساختمان را انتخاب می کنند، باید دارای هوش جسمانی بالایی باشند. این هوش به شخص کمک می‌کند مهارت‌های بدنی و هماهنگی‌های خوب فیزیکی داشته باشد.

هوش موسیقی

هوش موسیقیایی به توانایی در درک ریتم و الگو‌های موسیقی کمک می‌کند و برای مشاغل آهنگسازی، نوازندگی و رهبری ارکستر گزینه خوبی می‌باشند.

هوش فضایی

افرادی که دارای هوش فضایی هستند می‌توانند جهت‌یابی خوبی داشته باشند. همچنین توانایی بالایی در درک نقشه‌ها، نمودار‌ها و تصاویر دارند. به همین دلیل برای مشاغل نقشه کشی، طراحی، مجسمه سازی و رانندگی بسیار مناسب هستند.

هوش ریاضی

همانطور که از نامش مشخص است این افراد برای حسابداری، محاسابات و مهندسی مناسب هستند و در تحلیل مسائل قدرت بالایی دارند.

هوش طبیعت گرا

دارای سازگاری بالایی با طبیعت هستند و به کشف محیط و جستجو‌گری علاقه زیادی دارند. به همین دلیل برای مشاغل کشاورزی، زمین شناسی، زیست شناسی و باغبانی مناسب هستند.

هوش میان فردی

این افراد با داشتن توانایی بالا در رهبری، مدیریت، سنجش هیجانات، تعامل و ارتباط با دیگران، برای شغل‌های مدیریت، مشاوره، سیاستمداری و فروشندگی مناسب هستند.

هوش درون فردی

این افراد برای مشاغل روانشناسی، مربیگری، نظریه پردازی و کارشناسی مسائل مناسب هستند. به این دلیل که دارای آگاهی بالا از احساسات و انگیزه هستند همچنین از خودآزمایی و بررسی روابط دیگران لذت میبرند.

مشاوره شغلی در هر زمانی می تواند به شما کمک کند.

مشاوره شغلی تلفنی

در زمانی که بر هر دلیلی امکان مراجعه حضوری به مرکز مشاوره را نداریم، می‌توانیم از مشاوره تلفنی کمک بگیریم. متخصصین مرکز ما آماده خدمات رسانی به شما عزیزان هستند و جلسات تلفنی را به کیفیت مشاوره حضوری برگزار می‌کنند.

برای مشاوره تلفنی با تعیین وقت قبلی می‌توانید با شماره های زیر تماس بگیرید:

  • 02177434921
  • ۰۹۳۶۸۴۶۱۰۳۴

همچنین شماره کشوری مشاوره تلفنی:

  • ۹۰۹۹۰۷۱۱۵۷

مشاوره شغلی آنلاین

اگر ترجیح می‌دهید به جای مشاوره حضوری از مشاوره آنلاین شغلی کمک بگیرید، می‌توانید با تعیین وقت قبلی از امکان تماس تصویری در واتساپ مرکز مشاوره ی شکرانه به شماره ی ۰۹۳۶۸۴۶۱۰۳۴ استفاده کنید.

مشاوره شغلی به شکل آنلاین نیز قابل برگزاری است.

سخن آخر

از آن جایی که همه افراد شاغل تایم زیادی از زندگی خود را در محل کارشان می‌گذراند، انتخاب درست در زمینه شغلی تاثیر زیادی بر روند زندگی شان می‌گذارد. مشاوره شغلی به عنوان زیرشاخه‌ای از مشاوره فردی به افراد برای داشتن مناسب ترین شغل و حرفه نسبت به توانایی و علاقه‌ خود کمک زیادی می‌کند.