مخالفت خانواده با انتخاب فرزندشان در زمینه ازدواج یکی از مشکلات رایجی است که برای دختران و پسران جوان بسیار پیش میآید. در مقاله مخالفت خانواده پسر با ازدواج به صورت مفصل به راهحل های موجود در جهت رضایت والدین برای پسران پرداختیم. در این مطلب سعی داریم به دلایل و راهکارهای مخالفت خانواده دختر بپردازیم. بدون شک هیچ دختر و پسری دوست ندارد بدون رضایت والدین زندگی خود را شروع کند. همه جوانان نیاز به حمایت عاطفی و پشتیبان دارند. تغییر در مرحله زندگی به قدری استرس آور است که دیگر جایی برای استرسهای دیگر نباشد. جوانان احتیاج دارند خانوادههایشان به آنها دلگرمی دهند تا با خیال راحتتری در این راه قدم بردارند. زمانی که ازدواج بدون رضایت والدین انجام شود برای زوجین مشکل و تعارضات بسیاری پیش میآید. به همین دلیل است که جذب رضایت از پدر و مادر در موفق بودن رابطه تاثیر بسزایی دارد.
دلایل مخالفت خانواده دختر با ازدواج فرزندش
- رایجترین و مهمترین دلیل مخالفت توسط والدین به نگرانی و ترس از آینده دخترشان برمیگردد. آن ها مدام استرس دارند که نکند دخترشان شخصی نامناسب را انتخاب کرده است و زندگی خود را نابود کند.
- گاهی اوقات والدین از ترس قضاوت اطرافیان و عقاید سنتی با انتخاب فرزندشان مخالف میکنند.
- برخی از والدین به عشق بعد از ازدواج اعتقاد دارند و بر این باورند اگر زوجی عاشقانه با هم باشند بعد از ازدواج این عشق کمرنگ میشود و در مدت طولانی از بین میرود تا جایی که کار به جدایی میرسد.
- یکی دیگر از دلایل مخالفت خانوادهها با فرزندان این است که آنها تمایل دارند خودشان فردی را برای فرزندشان انتخاب کنند. در فرهنگ ایرانی خانوادههای دختر تمایل بیشتری به خواستگاری سنتی دارند و بعد از بررسی و تحقیق در تمامی موارد از پسر مورد نظر، دخترشان را تشویق به ازدواج با او میکنند.
چرا باید رضایت والدین را در ازدواج جلب کنیم؟
در فرهنگ ایران جمع گرایی حاکم است و افراد رفت و آمد زیادی با خانواده خود و اقوام دارند. در کشورهای غربی کمتر شاهد این رفت و آمدها هستیم. به همین دلیل زمانی که بعد از ازدواج به واسطه قهر با والدین با آن ها ارتباط نداشته باشیم صدمات روحی بسیاری را متحمل میشویم. زوجهایی که بدون رضایت پدر و مادر تن به ازدواج میدهند بعد گذشت مدتی، مشکلات متعددی را تجربه میکنند. قطع شدن حمایت عاطفی به قدری برای زوجین گران تمام میشود که ممکن است کارشان به طلاق بکشد. قطع شدن حمایتهای اقتصادی برای دو جوانی که در ابتدای راه هستند و به ثبات مالی نرسیدند هم یکی دیگر از مشکلات قطع ارتباط با خانواده میباشد.
راهکارهای جلب رضایت خانواده در ازدواج
علت مخالفت را پیدا کنید
زمانی که به دلایل مخالفت آگاهی پیدا کنید میتوانید با بحث منطقی و آوردن دلیل و مدرک ثابت کنید آنها در این زمینه دچار اشتباه شدهاند یا خیالشان را در زمینههایی که نگران هستند راحت کنید. این مرحله نیاز به صبر و شکیبایی همراه با یادگیری مهارت ارتباطی دارد. برخی از خانوادهها دلایل اصلی مخالفت را بیان نمیکنند شما باید با تکینکهای متفاوت و کمک گرفتن از مشاوره خانواده از دلایل مخالفت آنها آگاه شوید.
از انتخاب خود مطمئن شوید
بهتر است قبل از پافشاری بر خواسته خود در ابتدا تمامی جوانب را به دور از هیجان بررسی کنید و در این زمینه از مشاوره پیش از ازدواج کمک بگیرید. تا به اطمینان برسید که بهترین انتخاب را داشتهاید. زمانی که خودتان به شناخت کافی رسیده باشید و هیچ گونه شک و تردیدی وجود نداشته باشد راحتتر میتوانید دیگران را مجاب کنید که انتخاب صحیحی داشتهاید. در غیر این صورت ممکن است در هر لحظه پا پس بکشید و یا از روی اجبار شرایطی که خودتان خواسته بودید را بپذیرید.
زمینه سازی کنید
قطعا اگر به صورت مستقیم به خانواده خود بگویید که قصد ازدواج دارید آنها این رفتار را بیاحترامی به خود میدانند. از چند وقت قبل بهتر است آنها را برای شنیدن این خبر آماده کنید.
نشان دادن مسئولیت پذیری
زمانی که خانواده به بلوغ عاطفی شما شک داشته باشد، ترس از این دارد که در زندگی مشترک یک فرد موفقی نباشید. در آن زمان شما را برای ازدواج آماده نمیبیند و با صحبتتان مخالفت میکند. باید خود را فردی آماده و مسئولیت پذیر نشان دهید که از پس زندگی به صورت مستقل بر میآید.
واسطه مورد اعتماد پیدا کنید
در نزدیکان شخصی که مهارت ارتباطی بالایی دارد و مورد اطمینان والدینتان است را پیدا کنید و از او بخواهید واسطه شود تا پدر و مادرتان رضایت دهند.
معیارهای خود در انتخاب همسر را بیان کنید
شاید تفاوت دیدگاه و معیار شما با خانوادهتان باعث مخالفت آنها شده باشد. منطقی و محترمانه معیارهای خود را بیان کنید و بگویید از همسرتان چه انتظارهایی دارید.
یکی از والدین را قانع کنید
شاید قانع کردن همزمان هر دو والد کمی سخت باشد. با والدی که با او صمیمیتر هستید صحبت کنید و بعد از جلب رضایت او با والد دیگر وارد مذاکره شوید.
دلایل منطقی را قبول کنید
شاید شما انتخاب درستی ندارید و پدر و مادر با تجربهای که دارند تشخیص درستی داده باشند. اگر دلایل منطقی را مطرح میکنند به صحبت آنها گوش دهید و پافشاری نکنید.
صبر کنید
سعی کنید در مدت کوتاه در انجام دادن کاری اصرار نکنید. با کمی گذشت زمان و توضیحات منطقی ممکن است والدین شرایط را بررسی کنند و با خواسته شما موافقت نمایند.
آشنایی با خانواده
بعد از این که تا حدودی با خانواده صحبت کردید و مخالفتشان کمی کاهش یافت، قراری را آماده کنید تا با شخص و خانوادهاش بیشتر آشنا شوند. شاید با کاهش نگرانی و رفع ابهامات نظرشان مساعد شود.
سخن آخر
خانوادهها در زمان ازدواج فرزندانشان با نگرانیهای بسیاری رو برو هستند. آنها اغلب از ترس شکست و نابودی آینده دخترشان با انتخاب او مخالف هستند. والدین به دنبال فردی ایدهآل و شاهزاده سوار بر اسب سفیدی میگردند که دخترشان را در پر قو بنشاند. این تفکرات ناصحیح و کمال گرایانه در خیلی از مواقع هم به خود والدین و هم به فرزندانشان لطمه وارد میکند. بهترین راه برای شناخت همسر و انتخاب فردی مناسب مراجعه به مشاوره است. درمانگر با مهارتی که دارد با تکیه بر جواب تستهای شخصیت شناسی و مصاحبه بالینی به شناخت کافی از زوجین میرسد. او تصویر آینده را برای افراد ترسیم میکند تا خودشان انتخاب گر نهایی باشند. در این شرایط هم خود زوجین و هم خانوادههایشان با خیال راحتتری برای مرحله بعدی پیش قدم میشوند.