سوالی که در ذهن مردان در زمان انتخاب همسر پیش میآید این است که همسر آینده من باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟ این که همسر ما دارای چه معیارهایی باشد به سلیقه و شخصیت ما بر میگردد. این ویژگیها از فردی به فرد دیگر متفاوت است اما برخی از آنها از موارد ضروری و مشترک در بین همه افراد میباشد. انتخاب همسر، آینده ما رقم میزند و بر تمامی جوانب زندگی اثر میگذارد. خودشناسی از خواستههایمان به ما کمک میکند بدانیم از زندگی مشترک و همسرمان چه میخواهیم. آگاهی و شناخت کامل از فرد مقابل و تطابق با معیارهای ما، تصویری روشن تر از آینده در اختیارمان میگذارد. مشاوره پیش از ازدواج به همه افراد در به دست آوردن شناخت کامل از فرد مقابل و آگاهی از شرایط، کمک موثری میکند. از همین رو به تمامی افرادی که قصد ازدواج دارند پیشنهاد میشود در جلسات مشاوره شرکت کنند.
ویژگیهای ضروری دختر مناسب ازدواج
معیارهای انتخاب همسر با توجه به ویژگیهای شخصیتی هر فرد متفاوت است. متخصصان توصیه میکنند لیستی از معیار و خواستههایتان بنویسید تا در شرایط آگاهانهتری نسبت به خود و انتخابتان عمل کنید. برخی از ویژگیها از معیارهای اصلی برای موفقیت در رابطه است که در ادامه به آنها میپردازیم.
ویژگیهای اخلاقی
اخلاق مفاهیم و معانی گستردهای را در همه جوامع در بر میگیرد. اینکه چه رفتاری ارزش محسوب میشود یا خیر به بافت فرهنگی آن جامعه برمیگردد. اما برخی موارد در اغلب فرهنگ ها ارزش اخلاقی محسوب میشود. داشتن فداکاری، صبر، دلسوز بودن، گذشت، پشتکار، ادب، احترام، وفاداری مهربانی، عطوفت و… از موارد اخلاقی مشترک در همه فرهنگها محسوب میشود. زنان در خانواده از آنجایی که مادر میشوند و تربیت فرزندان برعهده آنها است باید برای داشتن موارد اخلاقی تلاش کنند.
پذیرش خود
یک زنی که به بلوغ فکری رسیده باشد، خودش را میشناسد، میداند از زندگی چه میخواهد، هویتی ثاتبی در او شکل گرفته است. روحیات خلقی، ظاهر بدن و جنسیتش را پذیرفته است.
داشتن تفاهم
زن و شوهر باید در جهان بینی، سلایق، طرز تفکر، اعتقادات مذهبی، اجتماعی، مسائل اقتصادی، طبقاتی، تحصیلی و تیپ شخصیتی به هم شبیه باشند. زمانی که زوجین در موارد اساسی دچار اختلاف باشند رفته رفته روی هم جمع میشود و به مشکلی بزرگ تبدیل میشود.
مصمم بودن در قصد ازدواج
زنی که به قصد ازدواج وارد رابطه اشنایی میشود با افرادی که به دنبال رابطههای موقت و بیهدف میگردند، متفاوت است. اگر قصد او جدی باشد و به تفاهم نرسد صادقانه اعلام میکند این رابطه به جایی نمیرسد.
داشتن چارچوب و محدودیت
دختری که برای تشکیل زندگی آمادگی دارد، تفاوتهای زندگی مجردی و متاهلی را میپذیرد. برای برقراری روابط دوستانه با شما مشورت میکند تا به یک نقطه مشترک برسید. رفتارش در جمعهای فامیلی و دوستانه بالغانه است. احترام شما را حفظ میکند و رفتاری صمیمانه و مهربان دارد. او خود واقعیاش را به نمایش میگذارد.
عزت نفس
دختری که قبل از رابطه مشترک، از زندگی خودش و شرایطش راضی باشد، خودش را دوست داشته باشد میتواند شما را نیز دوست بدارد. فردی که از سر نیاز و احتیاج شما را دوست داشته باشد برای ازدواج مناسب نمیباشد. اما زنی که با عزت نفس و استقلال عاشق شما شود ارزشمند است.
صداقت
صداقت از مهم ترین ویژگیهایی است که هر فردی باید داشته باشد. زندگی که بر اساس دروغ، فریب و پنهان کاری ساخته شود، آینده خوبی ندارد.
سازگاری
توانایی حل مسئله، سازگاری با شرایط جدید، نحوه بر خورد با مشکلات از معیارهای مهم برای امر ازدواج است. دختری که در مقابل مسئلههای زندگی، لجبازی نمیکند و در شرایط بحرانی به دنبال بهبود اوضاع است، فردی مناسب برای انتخاب همسر میباشد. دختری که با کوچکترین مشکلات، شروع به بهانه گیری میکند، زمین و زمان را به هم میدوزد، از زیر بار مسئولیت شانه خالی میکند، و با موقعیت جدید سازگاری پیدا نمیکند فرد مناسبی برای ازدواج نمیباشد.
مورد اعتماد
دختری که قصد دارید با او زیر یک سقف بروید باید قابل اعتماد باشد. اگر به کیس مورد نظرتان شک دارید باید سعی کنید این شک را بر طرف کنید و یا در انتخابتان تجدید نظر کنید.
ایجاد چالش
دختری که اعتماد به نفس دارد، چشم و گوش بسته هر چیزی را نمیپذیرد. او معیارهای مشخصی برای زندگی اش دارد و همچنین شما را در موارد متفاوت به چالش میکشد تا بیشتر با رفتارتان آشنا شود.
بلوغ عاطفی، فکری، ثبات شخصیتی
دختری که از دوران هیجانی نوجوانی خارج شده باشد، به ثبات شخصیتی در افکار، عقیده و علایق میرسد. او با یادگیری مهارت های ارتباطی به بلوغ عاطفی میرسد و میداند چگونه باید با یک مرد رفتار کرد.
ارتباط با والدین
نحوه تعامل یک فرد با خانواده و سیستم تربیتی او توسط خانوادهاش، نشانگر بسیاری از مسائل است. الگوهای تربیتی در شکل گیری ویژگی های شخصیتی بسیار موثر هستند. به کمک مشاوره خانواده میتوانید این موارد را بررسی کنید.
هفت نشانه از یک همسر نامناسب
- اشتباهاتش را قبول نمیکند.
- در هر شرایطی، رئیس بازی در میآورد.
- مدام از همه چیز شکایت میکند.
- دمدمی مزاج است.
- رفتاری نامحترمانه دارد.
- حمایتگری را بلد نیست.
- توانایی مدیریت ندارد.
سخن آخر
برای این که ازدواجی موفق داشته باشیم در وهله اول مهم است که به خودشناسی کامل رسیده باشیم. بدانیم از همسر آینده مان چه انتظاراتی داریم. لیستی از معیارهای مورد نظر تهیه کنیم تا برای انتخاب فرد مناسب آمادگی بیشتری داشته باشیم. آگاهی از معیارهای همسر مناسب کمک بزرگی در انتخابی موفق به ما میکند. همچنین به همه زوجین توصیه میشود قبل از ازدواج از مشاوره پیش از ازدواج کمک بگیرند. چرا که روانشناس با مهارتی که در این زمینه دارد و به کمک نتایج تستهای شخصیتی میتواند اطلاعات مفیدی را در اختیار ما بگذارد.