
امروزه با وجود بیماری کرونا و بحث های قرنطینه خانگی که موضوعی همگانی و جهانی شده است روبرو هستیم این مباحث در خانه و در حضور فرزندان و کودکان نقل می شود و اخبار داغ این روزها است. شنیدن جملاتی مانند آخرالزمان شده است، اوضاع به هم ریخته است. یعنی آینده چه می شود ؟ باعث میشود کودکان استرس زیادی را تحمل کند و احساس کنند دنیا به پایان رسیده است و دیگر این شرایط به حالت عادی بر نمیگردد. ما با گفتن این جملات ترس و نگرانی شدید را برای فرزندانمان و کودکان کم سن و سال به وجود میآوریم.
استرس گاهی اوقات در کودکان با نشانه های بی ربط ظاهر می شود در ادامه به تعدادی از این علائم ظاهری و روانی استرس در کودکان می پردازیم با شکرانه همراه باشید.
علائم ظاهری و جسمانی مانند : سردرد، دل درد، دردهای شکمی بی مورد، بی اشتهایی در کودکان ظاهر میشود.
از علائم احساسی و رفتاری کودکان می توان به موارد زیر اشاره کرد:
گوشه گیری
در این زمان کودکان تایم بیشتر خود را با تلفن همراه تبلت و فضای مجازی و بازی کامپیوتری می گذرانند که باعث فاصله گرفتن از خانواده انزواطلبی و گوشه گیری کودک می شود.
وابستگی بیش از اندازه
وابستگی بیش از حد کودک به علت احساس استرس و نگرانی و ترس، بیشتر از گذشته به والدینش وابسته میشود.
خیس کردن های شبانه
کودک با برگشتن به دوران سنین پایین تر همان علائم مانند شب ادراری را تجربه می کنند که از علائم آشکار استرس در کودکان میتواند باشد.
دلواپسی و نگرانی و دلشوره دائم کودک بسیار خطرناک خطرناک است و می تواند تاثیرات دائمی در پی داشته باشد
کابوس دیدن
کابوس های شبانه این حالت می تواند در اثر استرس و نگرانی های پنهان کودک بهصورت خواب های آشفته و یا همان کابوس در کودک ظاهر شود.
عصبانیت و آشفتگی
پایین آمدن آستانه تحمل کودکان کم سن میتواند نشانه استرس آنها باشد.
اختلالات خواب کودک
کودک ممکن است به دلیل ترس های درونی و استرس زیاد نتواند به راحتی به خواب بروند
حال سوال پیش میآید برای کاهش استرس کودکانمان چه کاری انجام دهیم در صورت مشاهده علائم ظاهری و روانی در کودکان تا و تغییر رفتار آنها می توانید از کارهای زیر برای آرامش کودک در خانه کمک بگیرید.
- از کودکان تان حمایت کنید و به آنها قوت قلب دهید کودکان باید مطمئن شود در هر شرایطی شما آنها را تنها نخواهد گذاشت و هر کاری لازم است انجام می دهید تا از آنها حمایت کنید.
- زمان بیشتری را با کودکان تان بپردازید علاوه بر حضور و حمایت شما در کنار خود سرگرمی داشته باشند ساعات خوشی را در خانه سپری کنند.
- با کودکانتان درباره کرونا در حد درک و فهم او صحبت کنید. از علائمبیماری برای او بگویید از علت بیماری ، از دلایل قرنطینه و و تغییر رفتار ها و رعایت کردن ها برای او توضیح دهید تا موجب نگرانی او نشود راه های پیشگیری از ابتلا به این بیماری را به شکلی برای کودک توضیح بدهید که دچار اضطراب نشود و در عین حال آموزش خوبی را هم بگذرانند.
- با کودکانتان مهربان صحبت کنید از ایجاد تنش درگیری عصبانیت در منزل به شدت خودداری کنید و ابراز محبت و عشق و در این تایم بیش از پیش از به فرزندانتان انجام دهید.
- به کودکتان امکان استراحت بیشتری بدهید محیط منزل را برای رعایت برنامه منظم به خواب و بیداری فراهم کنید و این موضوع که دیگر نیازی نیست به مدرسه برود دلیل نشود که کودک بی خوابی های شبانه را تجربه کند که خود این موضوع و شب بیداری های طولانی باعث استرس کودکان میشود.
- با کودکانتان بیش از پیش بازی کنید و سعی کنید با بازی های متفاوت و جسمانی کمک کنید کودک انرژی جسمانی خودش را تخلیه کند و شادی و شوق را در زندگی او تقویت کنیم. استفاده از بازیهای گروهی مناسب باعث ایجاد تحکیم ارتباط خانوادگی می شود و همچنین محیطی شاداب برای همه افراد خانواده ایجاد می کند.
- امکان ادامه یادگیری را برای کودک فراهم کنید با برنامههای آموزشی و بر اساس امکانات موجود مانند کتاب های درسی و کمک درسی و تلویزیون و فضای مجازی که متناسب با گروه سنی کودک است.
- تا حد ممکن در کنار فرزندانتان باشید و کمتر از آنها دور باشید
در صورت تداوم رفتارهای پر تنش کودک بهتر است از یک متخصص کودک کمک بگیرید. مرکز مشاوره ی شکرانه با کادری مجرب و مشاورین کودک می توانند به شما در این زمینه کمک کنند.
سلام و خسته نباشید… بسیار سپاسگذار و ممنون. مطالب مفیدی بودن که حتما” نه تنها انجام میدم و به دیگران هم توصیه میکنم…🙏
ممنون از توجهتون