این نیز بگذرد، شرایط به این صورت نمیماند و روزی عمر ویروس کرونا به پایان میرسد. بهتر است به گونه ای این دوران را سپری کنیم که وقتی برگشتیم و پشت سرمان را نگاه کردیم ببینیم این دوران را به خوبی و جوانمردانه پشت سر گذاشته ایم و حال روان خودمان و اطرافیانمان خوب است. برای بهبود شرایط می توانید موارد زیر را رعایت کنید:
- تقسیم کارهای خانه و خانواده
- تقسیم زمان نگهداری کودکان کم سن تر( گاهی مادر با کودکان وقت بگذراند، گاهی پدر با کودکان وقت بگذراند و گاهی پدر و مادر با هم با کودکان وقت بگذرانند و زمانی هم پدر و مادر هر کدام برای خودشان وقت داشته باشند)
- خودکنترلی مان را در خانه بالا ببریم، ناسازگاری یک نفر در خانه مساوی با متشنج شدن کل خانواده است.
- ضعف افراد خانواده را بپذیریم و گذشت کنیم تا تنش در خانواده کم شود.
انتقاد کردن کار راحتی است ولی دیدن خوبی ها و ذکر خوبی ها هنر است، و این رفتار چقدر می تواند فضای خانه را لطیف تر و دوست داشتنی تر کند. پژوهش ها نشان داده اند کسانی که مورد قدردانی قرار میگیرند تا ۱۸ درصد شادتر و کسانی که دیگران را مورد قدردانی قرار می دهند تا ۳۶ درصد شادتر خواهند شد.
راهکارهایی برای کاهش تنش در زمان قرنطینه
درحال حاضر همه افراد دچار تنش هستند که مربوط به دوران قرنطینه میباشد ولی در زمان هایی دیگر هم همه افراد ممکن است به دلایل دیگری دچار تنش شوند، پیشنهادهایی داریم که می تواند هر زمان که دچار تنش شدید برایتان مفید باشد:
۱. رابطه من با دیگران از رابطه با خودم اغاز می شود.سعی کنید خود را پیدا کنید و بر خود مسلط شوید، اگر بر خود تسلط یابید و رابطه با خود را بسازید میتوانید روابطتان با دیگران را نیز ساخته و مدیریت کنید.
۲. زن و شوهرهایی در این موقعیت ( قرنطینه یا هر موقعیت پرفشار دیگری) دچار تعارض می شوند که قبلا نیز تعارض داشته اند، فقط در این موقعیت ها با اضافه شدن بار به نظر میرسد که از پای در می ایند. همانطور که کسانی که با هم صمیمی بودند صمیمی تر شده اند.
۳. جسم و مغز ما دچار تنش شده است برای رسیدن به حال بهتر باید این تنش را بیرون بریزید. اگر جسم تنش را بیرون بریزد مغز هم تنش را از دست خواهد داد. بنابراین ورزش کنید حتی اگر حال روان تان خراب است ورزش حالتان را بهتر میکند.( می توانید توی خانه، پشت بام یا حیاط که فرد دیگری از همسایه ها حضور ندارد پیاده روی کنید)
۴. سوالهای منفی مثل اینکه چرا بدبخت شدم؟ چرا به بیماری دچار شدم؟ چرا اوضاع به این صورت درامد؟ از خود نپرسیدبلکه سوالهایی که با چطور و چگونه اغاز می شود از خود بپرسید مثل همین فضا را چگونه بهتر کنم؟
۵. شروع به تصویرسازی مثبت کنید و برای دوران بعد از قرنطینه برنامه ریزی کنید.
۶. با دوستان و اقوامتان تماس صوتی و همینطور تماس تصویری برقرار کرده و درد دل کنید. در شیشه وجودتان را باز کرده و خود را بیرون بریزید. وقتی راه ارتباطی برقرار شود حتما این ارتباط حالتان را بهتر خواهد کرد.
۷. شوخی و شوخ طبعی می تواند حال شما را بهتر کند. درصورتی که خود فرد شوخ طبعی نیستید و چنین فردی اطراف شما نمی باشد جوک بخوانید و کلیپ ها و فیلم های خنده دار ببینید.
۸. برای زندگی روزمره خود برنامه داشته باشید. بسیاری از افراد در شرایط قرنطینه برنامه زندگی خود را از دست داده اند این خود به تنش فرد دامن می زند. سعی کنید زندگی خود را به برنامه قبلی بازگردانید و اگر برنامه ای داشته اید که در حال حاضر دیگر وجود ندارد( مثل بیکاری برخی از افراد یا تعطیلی دانشجویان در حال حاضر) برای خود برنامه جدیدی تعریف کنید. مثل خواندن کتاب، دیدن فیلم، شرکت در کلاس های آنلاین
۹. هرخانه نیاز به یک فضا یا اتاق امن برای ریلکس شدن( آرامش) دارد. از این اتاق به این منظور استفاده می شود که هر کسی بتواند در صورت ایجاد تنش انجا برود و آرام شود. در صورتی که در خانه شما امکان ایجاد فضایی برای ارامش وجود ندارد( مثل کوچکی خانه) فرد می تواند به حیاط یا پشت بام رفته و یک ساعت را در خلوت خود بگذراند و به آرامش برسد.
۱۰. والدین تا جایی که امکان دارد از رفتارهای سختگیرانه با کودکان، نوجوانان و جوانان بپرهیزند. گاهی والدین قوانین سختی برای استفاده از کامپیوتر و گوشی همراه دارند که شاید در این شرایط لازم باشد آن ها را تلطیف کنند. بهرحال فرزندان ما قبل از این به مدرسه و دانشگاه می رفتند و با دوستانشان ارتباط داشته و سرگرم بوده اند ولی در حال حاضر این سرگمی ها و ارتباطات از بین رفته و فرزندان نیاز به سرگرمی های دیگری دارند.
۱۱. بعضی از برنامه ها باید به صورت روتین، خانوادگی انجام شود. خانواده با هم غذا بخورند، فیلمها و سریالهایی را با هم ببینند، ساعت خواب مشخصی برای اعضا وجود داشته باشدو همگی سر ان ساعت به رختخواب بروند و انجام کارهای خانه را تقسیم کنند.
۱۲. هفته ای یکبار اعضای خانواده دور هم جمع شوند و در مورد تجارب خود در یک هفته گذشته و در خانه ماندنشان با هم حرف بزنند و برای گذراندن زمان های مشترک نظرسنجی کرده و برنامه هایی را بریزند که همه اعضای خانواده لذت ببرند.
و در آخر
فراموش نکنید این روز ها گذراست، با صبوری و مهربانی با خود و اطرافیانتان تلاش کنید از زمان حال لذت ببرید خاطره های خوبی بسازید و برای آینده تان تجربه کسب کنید. بیشتر مراقب سلامت روانتان باشید . .
مطالب مرتبط: