با شناخت نشانههای افسردگی در مردان میتوانید با این معضل بهتر و سریعتر مقابله کنید.
علائم و نشانههای افسردگی در مردان چیست؟
مردان و زنان به علت تفاوتهایی که دارند در مواجهه با افسردگی، علائم مختلفی را از خود بروز میدهند. از آنجایی که تحت تاثیر عوامل اجتماعی، تشخیص افسردگی در مردان سختتر است باید علائم و نشانههای آن را بهتر بشناسید. در ادامه انواع علائم افسردگی در مردان بررسی میشود.
افسردگی در مردان
مردان، زنان یا هر فردی با هر هویت جنسی ممکن است در مقطعی از زندگی خود افسردگی را تجربه کند. افسردگی یک حالت روحی است که روی تفکر، احساس و رفتار فرد تأثیر میگذارد. طبق آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) زنان بیشتر از مردان دچار افسردگی میشوند اما از آنجایی که مردان تلاش میکنند احساسات خود را پنهان کنند افسردگی در آنها با علائم متفاوتی بروز میکند و گاهی اوقات تشخیص افسردگی در آنان سختتر است.
انواع علائم افسردگی در مردان
برای اینکه بتوانیم علائم افسردگی در آقایان را بهتر تشخیص بدهیم بهتر است که آنها را در چهار دسته بندی علائم فیزیکی، روانی، عاطفی و رفتاری بررسی کنیم.
علائم فیزیکی
- سفتی قفسه سینه
- مشکلات گوارشی مانند گاز، اسهال و یبوست
- اختلال نعوظ و سایر مشکلات جنسی
- سردرد
- مشکلات هورمونی مانند کاهش تستوسترون
- تپش قلب
- کاهش وزن ناخواسته (و گاهی اوقات افزایش وزن)
علائم روانی
- ناتوانی در تمرکز
- مشکلات حافظه
- الگوهای فکری وسواسی-اجباری
- رقابت با افکار
- مشکلات خواب
- افکار خودکشی
علائم عاطفی
- پرخاشگری
- کناره گیری عاطفی از دوستان، خانواده و همکاران
- ناامیدی
- عدم علاقه به خانواده، اجتماع، سرگرمیها
- عدم تمایل به کار
- بی قراری میل جنسی
علائم رفتاری
- مشکل در ملاقات با کار خانواده و سایرین
- مشکل در مسئولیتهای شخصی
- سوء مصرف مواد مخدر
- مصرف بیش از حد الکل
- فعالیتهای خطرناک، مانند رانندگی بیاحتیاطی
- داشتن انزوای جنسی محافظت نشده
- اقدام به خودکشی
با کلیک روی مطلب علائم افسردگی در زنان نیز میتوانید نشانههای افسردگی در زنان را بهتر بشناسید.
چرا افسردگی در مردان تشخیص داده نمیشود؟
با وجود تلاش گسترده فعالان مختلف در حوزه سلامت روان هنوز بسیاری از مردان ترجیح میدهند احساسات خود را در درون خود حفظ کنند و بروز ندهند. از سوی دیگر بسیاری از مردان هرگز آموزش داده نمیشود که علائم افسردگی که تجربه میکنند را تشخیص دهند. بنابراین مردان دیرتر متوجه افسردگی خود میشوند یا برای درمان آن با تاخیر اقدام میکنند چرا که از قضاوت دیگران میترسند. در این مواقع آنها تلاش میکنند با استفاده از سایر روشها مانند شروع به کار ساعت های طولانی، مصرف بیش از اندازه الکل و… با آن مقابله میکنند.
گزینه های درمانی فعلی چیست؟
افسردگی در مردان عموما با روشهای گفتگو درمانی، داروها یا ترکیبی از هر دو درمان میشود. روان درمانگر از روشهای درمانی مختلفی مانند درمان شناختی رفتاری، درمان بین فردی، درمان رواندینامیک و… استفاده میکند. در برخی مواقع مانند موارد افسردگی خیلی شدید و افکار خودکشی از داروها نیز کمک میگیرد و داروهای ضد افسردگی مانند پاروکستین (Paxil) یا سرترالین (Zoloft) تجویز میشود.
مشاوره و تراپی
در جامعه ما نیز مردان تحت تأثیر عوامل اجتماعی و زیست شناسی مردانه در صحبت کردن در مورد احوالات و احساسات خود با چالش مواجه هستند و به همین علت تشخیص افسردگی در آنان و درمان پیچیدهتر و سختتر است. حضور یک مشاور باتجربه برای شناسایی علائم افسردگی در مردان میتواند بسیار کمک کننده باشد.
مشاوران و کارشناسان با تجربه ما در مرکز مشاوره شکرانه به شما کمک میکنند که علائم افسردگی را در خود یا نزدیکانتان بهتر و سریعتر تشخیص بدهید و درمان آن را شروع کنید.
نتیجه گیری
افسردگی در مردان با وجود پیچیدهتر بودن قابل شناسایی و درمان است. در این راه میتوانید از یک مشاور خوب کمک بگیرید و سریعتر به نتیجه برسید.