افسردگی زنان با علائم خاصی بروز پیدا میکند. برای مقابله با آن راهکارهای ساده و مختلفی وجود دارد که در این مطلب آن را بررسی میکنیم.
علائم افسردگی در زنان چیست؟
افسردگی یکی از بیماریهای رایج در جهان است که گریبان مردان و زنان زیادی را میگیرد. زنان در مواجهه با این بیماری علائم مخصوصی را از خود نشان میدهند. برای اینکه با این علائم و راهکارهای مقابله با افسردگی در زنان آشنا شوید با ما در این مطلب همراه باشید.
افسردگی چگونه زنان را تحت تأثیر قرار میدهد؟
افسردگی یک اختلال خلقی جدی است که با احساس غم و ناراحتی برای یک دوره کوتاه متفاوت است. افسردگی زندگی روزمره شما را مختل میکند و همیشه راه تشخیص یا درمان آسانی ندارد تا جایی که برخی از مبتلایان حتی از ابتلا خود به افسردگی اطلاعی ندارند. همه افراد فارغ از زن یا مرد بودن افسردگی را ممکن است تجربه کنند اما طبق آمارها زنان تقریباً دو برابر مردان بیشتر به افسردگی دچار میشوند.
رایجترین علائم افسردگی زنان
- لذت نبردن از سرگرمیها یا علایق سابق خود
- عدم توانایی تمرکز برای مدت طولانی
- از دست دادن اشتها
- از دست دادن مقدار غیر طبیعی وزن
- احساس ضعف یا فرسودگی بدون هیچ دلیل مشخصی
- احساس گناه شدید
- احساس بی ارزشی یا ناکافی بودن
- احساس اضطراب یا تحریکپذیری
- احساس ناامیدی به آینده
- گریه کردن بدون دلیل خاصی
- بیخوابی یا بدخوابی
- نوسانات خلقی
- فکر کردن در مورد مرگ
برای اینکه نشانههای افسردگی آقایان را نیز بشناسید روی مقاله رایجترین علائم افسردگی در مردان کلیک کنید تا اطلاعات بیشتری کسب کنید.
تفاوت افسردگی در مردان و زنان
به دلیل تفاوتهای هورمونی و تفاوتهای هنجارهای اجتماعی بین زن و مرد در جوامع مختلف، مردان و زنان علائم مختلفی از افسردگی را تجربه میکنند. برای مثال در برخی از کشورها از مردان انتظار میرود که سرسخت و بسیار قوی باشند و از بروز احساسات خود پرهیز کنند یا برعکس از زنان انتظار میرود که اتفاقا بسیار احساساتی باشند. در این حالت افراد با توجه به انتظارات اجتماعی افسردگی خود را بروز میدهند مثلا مردان عصبانیت خود را سرزنش کنند، دعوا و خشونت از خود نشان میدهند، از راههای فراری مثل نوشیدن الکل استفاده میکنند یا زنان به عادات ناسالمی مانند غذا خوردن عاطفی و… روی آورند.
چه چیزی میتواند باعث افسردگی در زنان شود؟
عوامل مختلف بیولوژیکی، روانی، اجتماعی، خانوادگی وجود دارد که میتواند باعث افسردگی در زنان شود. برخی از شایع ترین دلایل بیولوژیکی که بابت آنها زنان افسردگی را تجربه میکنند عبارتند از:
PMS و PMDD
یکی از شایعترین دلایل افسردگی سندرم پیش از قاعدگی یا همان PMS است. در واقع به صورت دقیق هنوز مشخص نشده است که PMS چگونه باعث افسردگی میشود اما میتوان گفت به نظر میآید تغییرات در هورمونها باعث تغییر در سروتونین میشود که در تنظیم خلق و خو موثر است.
افسردگی پری ناتال یا پس از زایمان
این نوع از افسردگی مربوط به بارداری یا بلافاصله پس از زایمان است. در این دورهها هورمونهای بدن به شدت تغییر میکنند و میتوانند منجر به تغییرات خلق و خو شوند. معمولا عدم حمایت خانواده و دوستان میتواند احساس افسردگی این دوران را بیشتر کند.
افسردگی پیش از یائسگی
یائسگی که در سنین بالاتر برای زنان اتفاق میافتد نیز میتواند همراه با افسردگی باشد. این تغییرات در هورمونها به علاوه رویدادهای زندگی در دوران پیش از یائسگی، مانند مسائل مربوط به روابط، استرس در محل کار یا خانه، و داشتن افسردگی پس از زایمان، همگی میتوانند خطر ابتلا به علائم افسردگی را در دوران پیش از یائسگی افزایش دهند.
چگونه با افسردگی کنار بیایید؟
افسردگی دوره سخت و ناخوشایندی برای هر کسی است که میتواند جریان زندگی او را دچار اختلال کند. برای اینکه با افسردگی کنار بیایید و از چنگال آن رها شوید راهکارهای زیر به شما کمک زیادی میکنند:
آغوشتان را به روی نور آفتاب باز کنید
در طول رو ز به مدت نیم ساعت بیرون از خانه در معرض نور زندگی بخش خورشید قرار بگیرد. تحقیقات ثابت کرده است که عدم دریافت ویتامین D میتواند در ابتلا به افسردگی نقش زیادی داشته باشد.
به صورت منظم ورزش کنید
در برنامه روزانه زمانی را به ورزش کردن اختصاص دهید تا تاثیر آن را در بهبود روحیه خود را ببینید.
سبد غذایی خود را دوباره بچینید
شاید به نظر نیاید اما داشتن یک رژیم غذایی ناسالم در ابتلا به افسردگی نقش دارد. سبد غذایی خود را بررسی کنید و با یک برنامه غذایی سالم آن را از نو بچینید.
مدیتیشن را امتحان کنید
مدیتیشن یکی از راههای بسیار آسان و در عین حال کم هزینه است که میتوانید در هر جایی که هستید آن را انجام دهید. انجام مدیتیشن به شما کمک میکند که تا اضطرابتان کاهش پیدا کند و افسردگیتان بهبود پیدا کند.
اگر در زمان مراقبه خوابتان میگیرد راههای مقابله با خواب آلودگی و مدیتیشن را بخوانید.
خود را با افراد سالم و مثبت احاطه کنید
نگاهی دوباره به افراد زندگیتان بیندازید، ارتباط با افرادی که باعث علائم افسردگی شما میشوند را محدود کنید. در عوض با افراد مثبت و یاری گری معاشرت کنید.
مراجعه به یک مشاور یا درمانگر
با یک مشاور صحبت کنید، علائم خود را توصیف کنید و با کمک او علت افسردگی را در زندگی خود شناسایی کنید. همین که بتوانید احوال خود را درک کنید گاهی بسیار بزرگ در بهبود افسردگی است. حرف زدن با یک مشاور و دریافت راهنماییهای تخصصی او میتواند به شما در درمان افسردگی کمک زیادی کند.
اگر به دنبال یک مشاور خوب میگردید، میتوانید روی کمک مشاوران مرکز شکرانه حساب کنید. با کلیک روی مشاوریـن کلینیک مشـاوره روانشناسی شکرانه میتوانید با مشاوران ما بیشتر آشنا شوید.
نتیجه گیری
افسردگی حالت روانی ناخوشایندی است که به دلایل مختلف افراد زیادی در جهان آن را تجربه میکنند اما این بیماری با استفاده از راهکارهای بالا در یک دوره میتواند به طرز چشمگیری بهبود پیدا کند.