امروزه زندگی متاهلی با گذشته متفاوت است و در سبک جدید زندگی، زوجین زمان کمتری را برای گفت و گو با یکدیگر اختصاص میدهند. آنها بیشتر تایم خود را در محل کار سپری میکنند و در زمان بازگشت به خانه مشغول به گشتن در فضای مجازی میشوند و یا کارهای شخصی خود را انجام میدهند. این تغییر در شرایط زندگی مشترک مشکلاتی را به وجود میآورد. چندین سال بعد از ازدواج شدت هیجانات و عواطف زوجین فروکش میکند و در صورتی که زن و مرد مهارتهای لازم را بلد نباشند احتمال خیانت در آنها بالا میرود. برخیها بر این باورند که فقط آقایان خیانت میکنند اما در جامعه امروزی خانمها نیز از این قاعده مستثنا نیستند. زن و شوهر با کوچکترین سهل انگاری در رابطه زناشویی میتوانند زندگی مشترکشان را نابود کنند. مردان برای خیانت بیشتر به برقراری رابطه جنسی گرایش دارند اما زنان برای دریافت محبت و حمایت به سمت مردی دیگری جذب میشوند. احساس عذاب وجدان بعد از خیانت از جمله پیامدهای خیانت میباشد که فرد خائن را درگیر میکند.
روشهای کاهش عذاب وجدان بعد از خیانت
صحبت با یک روانشناس متخصص
یکی اصولی ترین راه های موجود در این زمینه کمک گرفتن از یک روانشناس و مشاوره خیانت همسر میباشد. مشاور با تجربه و تخصصی که دارد شرایط را بدون قضاوت درک میکند و به شما راهکارهای اصولی میدهد تا خودتان و زندگی مشترکتان کمترین آسیب را ببینید.
میتواند موضوع را با کسی که به او اطمینان کامل دارید در میان بگذارید.
شدت عذاب وجدان، ترس، حال بد و افکار منفی میتواند آسیب روحی جدی به فرد وارد کند. به همین دلیل اگر فرد مورد اعتمادی را میشناسید که میدانید به هیچ عنوان در این مورد با کسی صحبت نمیکند با او رازتان را به اشتراک بگذارید. همدلی کردن و صحبت کردن با یک شخص دیگر گاهی کمک بزرگی به ما می کند. برای مثال اگر همکاری را دارید که توانست بعد از خیانت دوباره رابطه اش را سر و سامان بدهد. اعتراف به اشتباه پیش فرد دیگر گاهی کمک می کند فشار روانی کمتری را متحمل شوید.
مشاوره مذهبی
اگر فرد مذهبی هستید میتوانید از یک فرد روحانی یا مشاور مذهبی در این زمینه برای غلبه بر احساس گناه تان کمک بگیرید.
افکار و شرایط تان را بر روی کاغذ بنویسید.
احساسات، افکار منفی، دردها و رنجهای خود را بر روی یک صفحه سفید کاغذ بنویسید تا تخلیه شوید. نوشتن کمک میکند تا احساس گناه تان کمی کمتر شود. شاید در آن موقع بتوانید بیطرفانه به موقعیت فکر کنید و یا راه حل مناسبی به ذهنتان برسد. ماجرایی که پیش آمده را با جزئیات کامل بنویسید. تمامی افکار و احساساتتان را شرح دهید. اگر نگران هستید که فرد دیگر نوشتههای تان را میخواند بعد از نوشتن و تخلیه احساسات کاغذ را پاره و یا بسوزانید.
خودتان را ببخشید.
بپذیرید که شما یک انسان هستید و ممکن است خطایی را انجام دهید. شما اولین فردی نیستید که به همسر خود خیانت کرده است. البته قبول کردن اینکه انسان میتواند اشتباه کند به هیچ عنوان توجیه مناسبی برای کارتان نمیباشد اما به شما کمک می کند تا عذاب وجدان و ناراحتی خود را کمی تسکین دهید. به خودتان قول دهید که اشتباه گذشته را جبران کرده و همسر بهتری برای شریک زندگیتان میشوید.
تمرکزتان بر روی آینده باشد تا گذشته
احساس گناه و عذاب وجدان بعد از خیانت کردن امری طبیعی میباشد و فرد از دست خودش ناراحت و عصبی است اما اگر بخواهید دائماً به گذشته فکر کنید هیچ وقت نمیتوانید خودتان را از این باتلاق نجات دهید. شما باید این افکار آزاردهنده را متوقف کنید و در زمان حمله این افکار، افکار مثبت رو به جلو را جایگزین افکار ناراحت کننده گذشته کنید.
کمی به خود زمان دهید و صبور باشید.
احساس گناه نیز مانند احساسات دیگر ما میتواند به مرور زمان تغییر کند یا کمرنگتر شود. کمی صبر داشته باشید و به خودتان زمان دهید تا درگیر مشکلات شدید تری مانند پناه آوردن به مواد مخدر، الکل، غرق شدن در کار یا اختلالاتی مانند افسردگی نشوید.
از این تجربه درس بگیرید.
علت این خیانت را پیدا کنید و فکر کنید چه مسائلی باعث شد که این اتفاق رخ دهد. سعی کنید این مشکلات را برطرف کنید و مهارت حل مسئله را در خود تقویت کنید. برای مثال اگر شما میل جنسی بالایی داشتید و همسرتان به خواسته شما توجهی نمیکرد باید با یکدیگر صحبت میکردید و یا از مشاوره زناشویی در این زمینه کمک میگرفتید. خیانت و رابطه فرازناشویی به هیچ عنوان راه حل این مشکل نبوده است.
درباره اعتراف کردن تصمیم بگیرید.
اگر میخواهید رابطه تان را نجات دهید گفتن حقیقت میتواند یکی از بهترین انتخابها باشد اما باید همه شرایط و جوانب را در نظر بگیرید و حتما در این زمینه با یک مشاوره خیانت صحبت کنید. به یاد داشته باشید که اعتراف نکردن اعتماد همسرتان را به شما ضعیفتر میکند اگر رابطه جنسی پرخطر داشتید و ممکن است سلامت جسمی همسرتان را نیز به خطر بیندازید، حتماً باید با او در این زمینه صحبت کنید. همچنین اگر احساس میکنید میتواند از طریق دیگری از این خیانت مطلع شود خودتان باید به ماجرا اعتراف کنید. از طرفی اگر همسرتان هیچ اطلاعی از این خیانت ندارد بدون در نظر گرفتن شرایط تنها برای رها کردن خودتان از احساس گناه مسائل را فاش نکنید. مزایا و معایب این اعتراف را بسنجید سپس آن را بازگو کنید.
سخن آخر
خیانت یکی از نهادهای اجتماعی است که امروزه بسیاری از خانوادهها را به خود گرفتار کرده است آسیبهای خیانت به هر دو زوج و همچنین فرزندان لطمه میزند به همین دلیل در این شرایط باید از کمک مشاور استفاده کنیم تا نقاط ضعف رابطه را پیدا کرده و آنها را بهبود ببخشید. زوج درمانگر به شما کمک می کنند تا زندگی از دست رفته تان را دوباره بسازید و عذاب وجدان بعد از خیانت را کاهش دهید.
چه مقاله جالبی !به نظرم اسیب خبانت بیشتر به طرفی که خیانت شده است درسته؟
دروددوست عزیز.
بله دقیقا . چون در شخص خیانت دیده احساساتی مثل کافی نبودن ، دوست داشتنی نبودن و کلی احساسات ناخوشایند ایجاد می کنه .
از اینکه همراه ما هستید سپاسگزاریم .