افراد در ابتدای ازدواج درگیر عشق آتشین و هیجانات زیادی هستند. آنها روزهای خوبی را سپری میکنند و همه چیز عالی به نظر میرسد. اما رفته رفته با فروکش شدن این هیجانات، چالش های زندگی مشترک خودش را نشان میدهد و برخی از زوجین به تدریج درگیر تکرار و روزمرگی میشوند. در این شرایط ممکن است دلزدگی زناشویی برایشان پیش بیاید. آنها سختی های زندگی را تجربه می کنند، رابطهشان رو به سردی می رود و حتی ممکن است که رفته رفته مانند یک همخانه شوند. این شرایط ممکن است برای اکثر زوج ها در یک مقطع کوتاه رخ دهد اما اگر طولانی تر شود مشکل ساز خواهد بود. حتی می تواند به طلاق عاطفی یا طلاق قانونی ختم شود.
دلزدگی زناشویی به علت مجموعه ای از توقعات غیرواقع گرایانه و فراز و نشیب های زندگی بروز می کند. دلزدگی از عشق، یک روند تدریجی است. در واقع، صمیمیت و عشق به تدریج رنگ می بازند و به همراه آن، احساس خستگی عمومی عارض می شود. در شدیدترین نوع آن، دلزدگی برابر است با فروپاشی رابطه. در ادامه مطلب درباره علائم و طریقه درمان آن توضیح خواهیم داد. پس با ما همراه باشید.
دلزدگی زناشویی چیست؟
دلزدگی زناشویی آرام آرام وارد زندگی شده و انقدر موثر عمل میکند که میتواند یک زندگی موفق را دچار تغییر و تحول کند. این دلزدگی سبب میشود افراد از بودن در رابطه احساس نا راحتی بکنند و دچار ناامیدی شوند. آنها دیگر تمایلی برای حل مشکلات ندارند. این افراد با تجربه احساس پوچی، ناامیدی و تنهایی می توانند دچار افسردگی شوند.
علائم دلزدگی زناشویی
دلزدگی زناشویی دارای نشانه های زیر است:
نشانه های جسمی
نوعی احساس دلزدگی و کسالت ، سردردهای مزمن، بی اشتهایی یا پرخوری،…
نشانه های عاطفی
دلزده ها قبل از هر چیز احساس آزردگی می کنند. آنها حس می کنند در زندگی مشترک اذیت می شوند. تمایلی به حل مشکل نشان نمی دهند و امیدی هم ندارند مشکلاتشان حل شود. حس می کنند کسی را ندارند که از آنها حمایت عاطفی کند.
نشانه های روانی
دلزده ها خودشان را باور ندارند، حس می کنند شکست خورده اند و خودشان را دوست ندارند. آنها دیگر نه همسرشان را قبول دارند و نه می توانند او را دوست داشته باشند.
چرا دلزدگی زناشویی پیش می آید؟
توقعات غیرمنطقی و غیرواقع بینانه
گاهی توقعات ما آنقدر بالا و غیر واقع بینانه است که ازدواج با هر فرد دیگری هم نمی تواند آن توقع ها را براورده کند. مثلا زنی که توقع دارد شوهرش که از صفر زندگی را با او شروع کرده باید یکساله هم خانه و هم ماشین بخرد، معلوم است با دیدن واقعیت دلزده می شود.
گذشتن از فاز هیجانی اول ازدواج
وقتی زن و شوهر از فاز هیجانی و عاطفی اول پس از ازدواج بیرون می آیند، هر حادثه کوچکی را بهانه می کنند تا به همسرشان یک برچسب منفی بزنند. در این مواقع سکوت مردها نشانه بی احساسی شان تلقی می شود و یک بار محبت نکردن زن ها، نشانه ی نامهربانی شان!
نگفتن احساسات به یکدیگر
اگر همسران، نیازهای خود را مطرح نکنند یا در رابطه با همدیگر پی به نیازهای یکدیگر نبرند و به راه حل مثبتی برای برآورده کردن نیازهایشان نرسند، خطر دلزدگی دوچندان می شود.
ارتباط رابطه جنسی با دلزدگی زناشویی
رضایت زناشویی یکی از مهمترین بخش های زندگی هر زوج میباشد چراکه بر تمامی جوانب زندگی اثرگذار است. هرگونه عاملی که به این رابطه آسیب برساند میتواند کانون خانواده را از هم بپاشد. دلزدگی زناشویی با رابطه جنسی یک رابطه علت و معلولی دارد. زوجینی که رابطه جنسی تنها دلیل ازدواج شان است با از بین رفتن رابطه جنسی دچار دلزدگی میشوند و در مقابل زوجینی که با سرد شدن رابطه عاطفی، رابطه جنسیشان هم کمرنگ میشود. زمانی که سرد شدن رابطه جنسی علت دلزدگی زناشویی باشند زوجین باید برای درمان این مسائل به مشاوره جنسی مراجعه کنند.
درمان دلزدگی زناشویی
برای درمان دلزدگی زناشویی راهکارهای مختلفی مطرح شده است. اولین مورد اینکه توقع هایتان را منطقی و منصفانه کنید. روانشناسان می گویند توقع های غیرمنطقی، بیشترین ارتباط را با دلزدگی زناشویی دارد. اینکه ما باور داشته باشیم توافق نداشتن، باعث تخریب رابطه است اولین باور غیر منطقی است. باید یاد بگیریم اختلاف نظر طبیعی است و نباید آن را منفی تفسیر کنیم. اینکه باور داشته باشیم رفتارهای همسرمان تغییر نمی کند هم غیرمنطقی و غیرمنصفانه است.
البته اینکه فکر کنید می توانید از همسر امروزتان، انسان دیگری خلق کنید هم کاملاً اشتباه است. اینکه توقع داشته باشیم همسرمان ذهن ما را بخواند هم غیرمنطقی است. باید خودمان نیازهایمان را به زبان بیاوریم و توقع نداشته باشیم همسرمان ذهنمان را بخواند. مورد دیگر اینکه خودتان، رابطه را تازه نگه دارید. در روزهای اول پس از ازدواج، همه چیز تازه و هیجان برانگیز است اما وقتی که همه چیز تکراری شد، زن و شوهر کم کم از هم دلزده می شوند.
در این مواقع گذاشتن انرژی برای رابطه می تواند آن را همچنان هیجان برانگیز نگه دارد. سعی کنید همسرتان را غافلگیر کنید، هر چند وقت برنامه دو نفره هیجان برانگیزی برای هم بگذارید. به هم ابراز احساسات کنید. اگر مشکلی هم پیش آمد با هم مطرحش کنید یا با مشورت گرفتن از یک مشاوره خانواده آن را حل کنید.
دوست داشتن فقط از روی احترام امکان پذیر است
همانطور که José Kentenich گفت:
عشق بدون احترام وجود ندارد. نه هیچ احترامی بدون عشق
سخن آخر
دلزدگی زناشویی در اثر عوامل مختلفی رخ میدهد و در آن زوجین نسبت به یکدیگر سرد و بیتفاوت میشوند. برای درمان این مشکل راه های گوناگونی وجود دارد که یکی از مهمترین آنها کمک گرفتن از مشاوره زناشویی است. پس اگر به هر دلیلی درگیر چنین مشکلی شدید از مشاور کمک بگیرید و برای رفع آن مشکلاتتان را با وی در میان بگذارید.
مطلب پیشنهادی: