متاسفانه بسیاری از افراد بر این باور هستند که میتوانند همسرشان را بعد از ازدواج تغییر بدهند! نکته ای که بسیاری از مشاوران در مشاوره پیش از ازدواج به زوجین گوشزد میکنند، ازدواج نکردن با امید تغییر همسر بعد از ازدواج است. برای مثال: زنی خواستگار خود را خیلی دوست دارد فقط با خساستاش کمی مشکل دارد، او بر این باور است که میتواند بعد از ازدواج شوهرش را تغییر دهد. یا در مثالی دیگر، مرد میگوید :”عاشق این خانم هستم فقط کمی لجباز است! من مطمئنم بعد از ازدواج او را تغییر میدهم”. برخی از زوجین بهخصوص جوانترها که از تجربه کمتری برخوردار هستند، هیچ نقطه مشترکی با پارتنر خود ندارند اما فکر میکنند همین تفاوت ها باعث جذابیت زندگیشان میشود. در صورتی که نمیدانند زندگی بسیار سختی، همراه با دعوا و مشاجره دائم پیش رو دارند. اگر در چنین موقعیتی هستید بهتر است قبل از ازدواج با مشاور متخصص صحبت کنید. تا آمادگی لازم را برای تصمیمگیری مناسب کسب کنید.
همسرم را بعد از ازدواج تغییر میدهم !!!
زوج های بسیاری بودند که با امید به تغییر همسرشان وارد زندگی مشترک شدهاند و پس از مدت کوتاهی زندگی زیر یک سقف، میفهمند، حقیقت فاصله زیادی با خیال پردازی های آنها پیش از ازدواج داشته است. اینکه صبر داشته باشید، کمک کنید، از همسر خود حمایت کنید، تا بتواند تغییرات مثبتی در خود ایجاد کند، بسیار قابل تحسین است. اما تا زمانی که فرد خودش نخواهد و انگیزه تغییر نداشته باشد هیچ قدرتی نمیتواند او را مجبور به تغییر کند. اگر صفتی در شخصیت فرد مقابل نهادینه شده باشد و هیچ علاقهای به تغییر آن نداشته باشد، تغییر امکان پذیر نمی باشد.
چه زمانی نباید با فکر تغییر همسر به رابطه ادامه داد؟
در مشاوره پیش از ازدواج هر دو طرف به شناخت کاملتری از همدیگر میرسند و در صورت نیاز، با صحبت کردن و کمک به یکدیگر، باعث رشد همدیگر میشوند. این شرایط با مواردی که در بالا ذکر کردیم کاملا متفاوت از هم هستند. اما چه زمانی نباید به فکر تغییر همسر باشیم؟؟
(پیشنهاد میکنیم برای اطلاعات بیشتر مقاله شناخت قبل از ازدواج را در سایت ما مطالعه کنید.)
- اگر شما بیشتر عشق میورزید. هر روز عشقتان عمیق تر میشود و به همسرتان این علاقهمندی را نشان میدهید اما از احساس طرف مقابلتان اطمینان ندارید.
- شما در رابطه یک نقش نجات دهنده و دلسوز دارید و برای کمک به آن شخص وارد رابطه شده اید.
- رابطه ای که برای فرار خانه صورت گرفته باشد. از روی فشار خانواده، تنهایی، مشکلات گذشته، با وجود تمام تفاوت ها و تضاد ها وارد رابطه جدید شده اید با این تفکر که می توانید همسرتان را به شکل فردی که مورد ایده آل تان هست در بیاورید.
- زمانی که در رابطه نقش آموزگار یا راهنما را گرفته باشید.
- روابطی که تنها به ظاهر و جذابیت های آن توجه شود یا به موقعیت اجتماعی و اقتصادی. این مسائل پس از گذر زمان جذابیت خودش را از دست می دهد و اخلاق است که تداوم همیشگی دارد.
قبل از ازدواج به این نکات توجه کنید:
قبل از ازدواج یک لیست از معیارهای همسر مناسب خود انتخاب کنید و آن را بنویسید. با آگاهی از خواستههایتان، انتخاب مناسبتری خواهید داشت. برخی از این موارد عبارتند از:
سلامتی روانی و جسمی
بررسی سلامتی روانی و جسمی فرد مقابل بسیار اهمیت دارد. در صورتی که مشکلی جسمانی وجود داشته باشد، باید پیش از ازدواج توافقات دو طرفه صورت بگیرد. وجود مشکل جسمانی خودش ایرادی ندارد اما هر دو زوج باید آگاهانه در این زمینه تصمیمگیری کنند. برای سنجش سلامت روانی نیز باید از روانشناس ها و تست های شخصیت شناسی کمک گرفته شود.
بررسی فرهنگ ها
اختلاف فرهنگی یکی از امور مهم و تاثیرگذار در امر ازدواج میباشد. زوجین باید قبل از عقد تناسبات فرهنگی شباهتها و تفاوتها را به خوبی بررسی کنند. چرا که در آینده با چالشها و اختلافات متفاوتی روبرو خواهند شد. برخی افراد بر این باورند که خانواده و فرهنگ، دخالتی در زندگی شخصی آنها ندارد با این که این تفکر بسیار اشتباه میباشد.
سطح تحصیلات
منظور از تحصیلات صرفاً مدرک تحصیلی فرد نمی باشد. نوع نگاه به جهان، افق دید او و درک او از مسائل متفاوت می تواند به سطح تحصیلات اش مرتبط شود. معمولاً افرادی که اختلاف سطح تحصیلات بالاتری دارند، حرف یکدیگر را نمی فهمند یا مکالمات یک طرفه اتفاق میافتد.
اعتقادات
عقاید مذهبی و اعتقادات افراد در رفتارها عادت ها و تصمیم گیری هایشان اثرگذار است. تعارضات دینی میتواند بر روابط افراد اثر مستقیم بگذارد.
مکان زندگی
قبل از ازدواج باید به تصمیم ثابتی برای مکانی که میخواهید در آن زندگی کنید برسید. در صورتی که بعد از ازدواج به این مسائل فکر کنید ممکن است به نقطه مشترکی نرسید و آن زمان برای فکر و تصمیم خیلی دیر شده باشد.
نحوه خرج کردن پول
قبل از ازدواج باید به طور واضح و بدون هیچگونه رودربایستی در مورد نحوه خرج کردن وضعیت درآمد صحبت شود. افرادی که فکر میکنند بعد از ازدواج به راحتی میتوانند همسر خود را در این زمینه تغییر دهند، سخت در اشتباهند.
ازدواج دوم
ازدواج با کسی که قبلاً زندگی مشترکی داشته خودش مشکلی ندارد، اما نیاز است که به کمک مشاور بسیاری از شرایط به خوبی بررسی شود. برخی از افراد بر این باورند که همسر سابق او نتوانسته به خوبی همسرش را تغییر دهد اما من می توانم!!!
(مطالعه مقاله مشاوره ازدواج مجدد در این زمینه کمک موثری به شما میکند.)
یک فرد را چه زمانی میشود تغییر داد؟
افراد باید همسرشان را همانگونه که هست بپذیرند و نمیتوانند آنها را مجبور به تغییر بکنند. یک رفتار، یک اخلاق که عادت شده است و فرد سالیان سال با آن زندگی کرده است را حال نمی شود به یک باره کاملاً تغییر داد. در برخی موارد با تشویق و ترغیب فرد مقابلتان میتوانید به او کمک کنید تا در مواردی پیشرفت مثبت داشته باشد اما این در شرایطی است که خود آن شخص بخواهد که تغییر کند و در خیلی از موارد این اتفاق نمیافتد. پس بهتر است قبل از ازدواج به طور کامل این مسائل را بررسی کنید که بعد از آن دچار مشکل نشوید.
راهکارهای موثر برای تغییر رفتار همسر بعد از ازدواج
اگر قبل از ازدواج به مسائلی که گفته شد توجه نداشتید و الان در رابطه زناشویی به سر می برید، برای تغییر رفتارهای همسرتان راه کارهای موثری را در ادامه بازگو میکنیم:
- در اولین قدم سعی کنید به بررسی عدم تمایل همسرتان به تغییر بپردازید. اینکه چرا او دوست ندارد تغییر کند یا در چه شرایطی حاضر به تغییر میشود؟ برای مثال اگر همسرتان شبها دیر به خانه میآید به دنبال علت این رفتار باشید با آگاهی از دلایل میتوانید تا بخش زیادی از موضوع را حل کنید. پس از آن که علل را بررسی کردید در تلاش باشید تا این موارد را رفع کنید.
- با همسرتان صمیمانه صحبت کنید و این شرایط را برای او بازگو کنید. هیچ فردی از نصیحت شنیدن و امر و نهی خوشش نمیآید. اما اگر دلایل منطقی خود را برای درخواست تغییر رفتار همسرتان به او بگویید، شاید مقاومت را کنار بگذارد و با شما در این راه هم قدم شود.
- به همسرتان نشان دهید که نگران زندگی مشترکتان هستید و علاقه دارید کیفیت روابط زناشویی خود را بالاتر ببرید.
- برای همسر خود الگوی رفتاری مناسبی باشید. در عملتان نشان دهید که به چه رفتاری علاقه دارید و خواستههایتان را خودتان در عمل انجام دهید. در این شرایط یک الگوی مناسب برای همسرتان هستید.
- به همسرتان ابراز علاقه کنید و نشان دهید به او توجه می کنید. ابراز عشق و علاقه نشان دادن توجه کمک میکند تا همسرتان با انگیزه بیشتری در این راه با شما همراه شود. همدل و همرفیق همدیگر باشید. هر فردی با الگوی رفتاری و تربیتی خانواده خود بزرگ شده است و طبیعی است که رفتارهایی متفاوت از همدیگر داشته باشند با قبول کردن برخی از تفاوت ها و این موضوع که بسیاری از رفتارها از روی عمد نمیباشد سبب همدلی زوجین میشود و برای پیشگیری از چالش های بعدی سعی در تغییر رفتار خود می کنند.
- بیش از اندازه سختگیر نباشید و همسرتان را متهم نکنید. زمانی که از دست همسرتان ناراحت هستید نباید به او برچسب و القاب نامناسب را بچسبانید. این کار بیشتر سبب فاصله افتادن بین زوجین میشود. همچنین فرد مقابل نسبت به شما جبهه میگیرد. همین طور سخت گرفتن زیادی سبب میشود نتیجه برعکس بگیرید.
سخن آخر
در زمان انتخاب همسر، هرفردی باید آگاهی کامل از معیارهای همسر مناسب خود داشته باشد و با شناخت کامل همسرش را انتخاب کند. این تفکر که، رفتاری از فرد مقابل خود را دوست ندارید اما فکر می کنید در آینده او را مطابق میل خود تغییر میدهید، کاملاً اشتباه است! نباید به تغییر همسر بعد از ازدواج امید داشته باشید. شما باید قبل از ازدواج این مسائل را به خوبی بررسی کرده و آن را حل کنید. کمک گرفتن از مشاوره و روانشناس متخصص به افراد کمک می کند تا با مهارت بیشتری در این راه قدم بگذارند.
مطالب مرتبط: