بحث و جدل و اختلاف نظر در هر خانواده ای پیش می آید. هرچقدر که دو زوج به هم شبیه باشند و دارای تفاهم، باز هم ممکن است در مواقعی دارای اختلاف نظر باشند و کارشان به بحث و بگو مگو برسد اما در این زمان نباید برخی از کارها را انجام داد و به این اختلاف دامن زد. در ادامه با شکرانه همراه باشید تا بیشتر به این موضوع بپردازیم.
کارهایی که نباید بعد از دعوا با همسرتان انجام دهید:
به هیچ عنوان قهر نکنید.
یکی از اشتباهات بزرگ بعد از دعوا قهر کردن است. اگر بعد از بحث و جدل نیاز به کمی تنهایی دارید اصلا مشکلی ندارد مستقیم این را به همسرتان بگویید و او را از تصمیمتان با خبر کنید. اگر همسرتان را نادیده بگیرید او احساس می کند د حال تنبیه او هستید و با برداشت منفی داشته باشد که این امر باعث می شود فاصله اش را از شما دور تر کند. اگر در این شرایط واقعا نمی توانید با او صحبت کنید باید بگویید من نیاز به کمی تنهایی دارم و مثل تو نمی توانم همه چیز را به سرعت فراموش کنم ۲۴ ساعت به من زمان بده و اگر مشکل ادامه داشت باز هم با هم صحبت می کنیم.
هرگز تحقیر نکنید.
تحقیر کردن همسرتان بعد از دعوا نتیجه ای جز حس حماقت و بدتر کردن اوضاع ندارد.
سرزنش کردن
اگر بعد از دعوا همدیگر را سرزنش کنید این مفهوم را القا می کند که فقط همسرتان مقصر تمام اتفاقات است.
سعی کنید حرف های حین دعوا را فراموش کنید.
کلمات آزار دهنده ای که در زمان دعوا بین زوجین گفته می شود را فراموش کنید و سعی نکنید مدام آن ها را تکرار کنید و در ذهن خود نگه دارید و همان جا باقی بگذارید. اما بعدا در کمال آرامش به او بگویید که کدام کلمات و حرف ها شما را آزار می دهد.
معذرت خواهی نکنید.
زمانی که با همسرتان دچار اختلاف شدید، بعد از بحث و دعوا تنها از او معذرت خواهی نکنید بلکه بگویید من بخاطر فلان حرف و فلان رفتار از تو معذرت می خواهم و در آینده سعی می کنم اشتباهم را جبران کنم. همچنین بهانه تراشی الکی نکنید. مثلا سرم درد می کرد، روز بدی داشتم ، خواب خوبی نداشتم و … نکته ی مهم دیگر این است که از ترس بحث دوباره از این مرحله فرار کنید. اگر صحبت نکنید این مشکل باقی می ماند و ناراحتی از بین نمی رود.
داشتن رابطه ی جنسی بعد از دعوا
بعضی از مردان دوست دارند تا بعد از دعوا و حل مشکل سکس داشته باشند تا بیشتر به همسرشان نزدیک شوند. اما زنان معمولا این مواقع آمادگی احساسی برای رابطه ی جنسی ندارند. اگر شما هم از این دسته زنان هستید با آرامش به همسرتان بگویید الان آمادگی اش را ندارید.
اگر همسرتان مجدد سر صحبت را باز کرد به او پشت نکنید.
اگر مدتی بعد از دعوا شریک زندگی تان سر صحبت را با شما باز کرد به او پشت نکنید حتی اگر حوصله ی بحث مجدد را ندارید به او بگویید در مورد موضوع فکر کند و اگر نیاز بود با شما در میان بگذارد. اگر ناراحتی به طور کامل از بین نرود امکان دارد سر هر موضوع کوچک بعدی سر باز کند.
تفکر صفر و صدی را از خود دور کنید.
بسیاری از افراد در حین دعوا همه چیز را سیاه یا سفید میبینند. استفاده از عبارت هایی مانند: تو همیشه .. تو هیچ وقت .. هیچ کمکی به حل مشکل نمیکند. سعی کنید ذهنتان را باز و پذیرا نگه دارید و طرز تفکر همه یا هیچ دوری کنید.
از حرفهای همسرتان برای خود سلاح نسازید.
طبق گفته متخصصین بیشتر زوجها به جای اینکه در زمان دلخوری باهمدیگر صحبت کنند لیستی از اشتباهات و حرفهایی که در دلشان مانده است درست میکنند و دوباره در زمان دیگر همه را مانند سلاح استفاده میکنند. اگر حرفی باعث رنجشتان شده است همان موقع به همسرتان بگویید که چقدر برایتان آزاردهنده بوده است.
روی دعوا تمرکز نکنید.
به جای تمرکز و صرف انرژی بر روی دعوا کردن به دنبال راهی برای حل مشکل باشید. برای مثال اگر همسرتان خریدی را فراموش کرد به جای دعوا بر سر اینکه چرا آن چیز را نخریده به دنبال راه حلی باشید تا بتوانید زودتر خرید را انجام دهید.
دعوا و بحث و گفتگو را در شبکه اجتماعی جار نزنید.
دعوای زن و شوهری چیزی است که باید بین خودشان دو نفر خصوصی بماند. زمانی که مشکلات را به بیرون است از خانه میبرید حریم خصوصی خود را نابود کرده و قضاوت اشتباه دیگران را میخرید. دعوا و اختلافات را پیش خود نگه دارید و اگر می خواهید با کسی درباره آن صحبت کنید از یک مشاوره زناشویی کمک بگیرید.
بعد از دعوا دوباره بحثها را پیش نکشید.
یادآوری مداوم از دلخوریها سبب میشود دیگر زمانی برای عشق ورزیدن به همدیگر باقی نماند. با این حرکت نشان میدهید حل اختلافات گذشت هیچ اثری نداشته رابطه را رفته رفته خراب تر میکنید.
نتیجه گیری:
دعوا، بحث، بگومگو و جدل بین زن و شوهر یک امر بسیار عادی و طبیعی میباشد زیرا که دو انسان با دو دیدگاه و طرز فکر متفاوت در زیر یک سقف زندگی میکند و بسیار طبیعی است که گاهی دچار اختلاف نظر با یکدیگر شوند. اما نکتهای که در این میان اهمیت دارد نحوه برخورد با این چالش های زندگی است. زوجین در این شرایط نباید دست به سرزنش و تحقیر همدیگر بزنند و باید برای حل اختلاف تلاش کنند. به گفته برخی از متخصصین حتی بحث کردن هم نیاز به مهارت دارد تا بدون ناراحتی از همدیگر تبادل نظر کرد. برای یادگیری مهارتهای زندگی میتوان از یک مشاوره خانواده کمک گرفت.
مطالب مرتبط: