
میل جنسی معیار ثابتی برای اندازه گیری ندارد و هیچ پایه و اساسی علمی برای اندازه طبیعی آن وجود ندارد. به همین دلیل تعریف میل جنسی بالا، کمی دشوار است. میل جنسی در افراد متفاوت، مختلف است. میل بالا در یک فرد میتواند به ۵ بار در هفته منجر شود و در فرد دیگر، زمانی که دو بار در هفته رابطه جنسی داشته باشد، میل بالا برایش تلقی شود. عوامل بسیاری در میل جنسی اثر گذار هستند مانند عوامل بیولوژیکی و جسمانی، سطح تستسترون و استروژن، عوامل روانی مانند میزان اضطراب، سطح استرس، اختلالات روانی و عوامل اجتماعی مانند روابط صمیمی.
میل جنسی بالا به تنهایی نمیتواند موضوعی نگران کننده باشد و در صورتی که باعث انحراف از مسیر سالم رابطه جنسی نشود، مشکلی ایجاد نمیکند بلکه یک ویژگی انسانی است که در فردی با فرد دیگر متفاوت است.
برای اینکه که بفهمیم میل جنسی ما تغییر کرده است یا نه؟ در وهله اول بهتر است از خودمان بپرسیم آیا نسبت به گذشته احساس سرخوشی بیشتری داریم؟ آیا بیش از افراد دیگر میل جنسی داریم؟ آیا میل جنسی مان بسیار بیشتر از شریک زندگی مان است؟ آیا نسبت به گذشته تغییرات فاحشی داشتهایم؟ با پاسخ به این سوالات می توانید کمی متوجه شوید که میل جنسی تا نسبت به گذشته بالاتر رفته است یا خیر. چرا که هیچ آزمایشی تشخیصی برای این کار وجود ندارد.
برخی از عوامل تاثیرگذار بر میل جنسی
- رژیم غذایی و سبک زندگی
- برنامه های روزانه
- ورزش و تحرک
- میزان خواب کافی
- سلامت روانی
- به هم ریختن هورمون ها
- عوارض داروها
- مشکلات جسمی
عوامل تاثیر گذار بر افزایش ناگهانی میل جنسی
1- افزایش سلامت روان
افرادی که از سلامت روان بهتری برخوردار هستند طبیعی است که احساس میل جنسی بالاتری نیز داشته باشند. طبق تحقیقات انجام شده، بزرگ شدن در خانوادههای بسیار سخت گیر که تحت تاثیر مذاهب متفاوت، میل جنسی را سرکوب میکنند، میتواند تمایل به رابطه جنسی را در این افراد کاهش دهد.
2- اختلالات روانی و استرس
افسردگی، استرس و درگیریهای شدید ذهنی، میل جنسی را کاهش میدهد و در مقابل زمانی که آرامش روانی را تجربه میکنیم ، سطح استرس پایین میآید. طبیعی است که در این شرایط تمایل بیشتری برای برقراری رابطههای جنسی داشته باشیم. یکی از دلایلی که افراد در تعطیلات با همسر خود سکس دارد این است که کمی از درگیری های روزمره به دور هستند.
3- چرخه قاعدگی
زنان در طی گذراندن چرخه قاعدگی خود در نقطه اوج میل جنسی قرار میگیرند. این زمان میتواند قبل در حین یا بلافاصله پس از تخمک گذاری رخ دهد. بنابراین میل جنسی در زمان قاعدگی بالا میرود و این امری طبیعی میباشد.
4- عوارض داروها
برخی داروها مانند داروهای ضد افسردگی میتواند یک عامل پیشگیری و مسدود کننده گیرنده های بتا باشد. که این امر باعث کاهش میل جنسی میشود. اما سازگاری مناسب با این داروها میتواند در مقابل منجر به افزایش میل جنسی بالاتری نیز شود. همچنین با ترک داروهای ناسازگار می توان به نتایج مشابه رسید.
5- داشتن رابطه جنسی رضایت بخش
زمانی که زوجین رابطه زناشویی رضایت بخشی را تجربه میکنند، افزایش میل به رابطه جنسی در آنها بالاتر میرود.
6- تحرک بدنی بالا و ورزش کردن
تحقیقات نشان داده است در بعضی از افراد ورزش کردن منظم سبب میشود تا تمایلات جنسی بالاتری داشته باشند. این موضوع میتواند دلایل مختلفی را در بر بگیرد. افرادی که ورزش میکنند اعتماد به نفس بالاتری دارند، از ظاهر خود راضیتر هستند، استرس کمتری را تجربه میکنند، با ترشح بالاتر هورمون های ضد استرس خواب بهتر و کافی تری دارند به همین دلیل پر انرژیتر هستند.
برخی از علائم اجبار جنسی
افزایش میل جنسی خودش به تنهایی نمیتواند آسیب و یا مشکلی داشته باشد. اما زمانی که از حد طبیعی خود خارج می شود و فرد دیگر توانی برای کنترل آن ندارد، به عنوان بیش فعالی رفتار جنسی خارج از کنترل به شمار می رود. در این شرایط میل جنسی بالا مشکل ساز میشود
هر چقدر سعی میکنید رفتار خود را محدود یا متوقف کنید موفق نیستید در مورد رفتارهای جنسی خود پنهان کاری میکنید احساس میکنید به این رفتارها وابسته شده اید و تحت سلطه او هستید زمانی که فعالیت های دیگر را جایگزین رفتارهای جنسی می کنید احساس رضایت جنسی در شما به وجود نمی آید رفتارهای جنسی بر سایر زمینههای زندگی و عملکرد روزانه مانند سلامت روانی و جسمی روابط کار و غیره تاثیر منفی گذاشته است
برخی از راهکارهای مقابله با میل جنسی مشکل ساز
اگر شما بیشتر تایم خود را مشغول ارضای نیازهای جنسی هستید، پس انداز خود را در زمینه مسائل جنسی و خرید ابزار های جنسی خرج میکنید، به همسرتان خیانت می کنید، محل کار خودتان را برای ارضا نیازهای جنسی ترک میکنید، شما با رفتارهای خطرناک جنسی رو به رو هستید.
در ادامه چند راهکار کلی مطرح میکنیم اما بهترین و اولین قدم کمک از یک مشاور متخصص میباشد.
-
مراجعه به مشاوره زناشویی:
یک مشاور متخصص و سکستراپ، با توجه به تحصیلات و مهارتی که دارند، به شما یک راهکار درمانی دقیق ارائه میکنند. به همین دلیل توصیه میشود در اولین قدم به پیش یک مشاور بروید. آنها به شما کمک میکنند تا برنامه جدیدی برای کنترل مجدد میل جنسی خود تنظیم کنید و از رابطه زناشویی خود بیشترین رضایت را کسب کنید.
-
به عواقب رفتارهای خود توجه کنید:
به مشکلاتی که با افزایش میل جنسی برای شما به وجود آمده است دقت کنید.
-
ریلکسیشن انجام دهید:
اگر دلیل افزایش میل جنسی به دلیل رفع استرس باشد میتوانید راهکارهای دیگر کاهش استرس را جایگزین این رفتار بکنید. مانند: تنفس دیافراگمی، انجام ریلکسیشن، ورزشهای آرام کننده و تمرکز حواس.
-
همسرتان را مواخذه نکنید:
این که میل جنسی شما افزایش یافته و میل جنسی شریک زندگیتان تغییری نکرده است به این معنی نیست که او دچار بی میلی جنسی شده است. تقصیر او نیست و نباید آن را را تحت فشار قرار داد. چون ممکن است باعث ایجاد احساس گناه در او شود و با سرزنش های مداوم، سرخوردگی را تجربه کند. این شرایط رابطه مشترک زوجین را به خطر میاندازد.
سخن آخر
همانطور که در متن بالا به آن اشاره شد، میل جنسی، موضوعی قابل اندازه گیری نمیباشد که بتوان یک عدد ثابتی را برای همه مطرح کرد .هر فرد و هر زوج میتوانند شرایط متفاوتی را تجربه کنند. اما اگر میل جنسی از حد طبیعی به گونهای خارج شود که دیگر تحت کنترل فرد نباشد، میتواند عوارضی را به دنبال داشته باشد.
در این شرایط بهتر است از یک مشاوره جنسی کمک بگیرید. . مرکز مشاوره شکرانه با داشتن چندین متخصص خانوم و آقا هم به صورت حضوری و هم به صورت تلفنی و آنلاین در خدمت مراجعین محترم است.
من خیلی دلم میخواد رابطه این چیزا ااماشوهرم دوس نداره
سلام عزیزم . نداشتن میل جنسی باید ریشه یابی بشه و برای افزایش میل جنسی از تکنیک های درمانی کمک گرفته شود. شما با مشاورین جنسی مرکز میتونید تایم مشاوره بگیرید تا دقیق تر راهنمایی شوید.