طلاق عموما آخرین راه حل برای پایان دادن به اختلافات زناشویی است که امری سخت و دردناک تلقی میشود. به آخر رسیدن زندگی مشترک برای افراد تنشهای روانی بسیاری را به همراه دارد. آگاهی و شناخت از عواملی که زمینه جدایی را فراهم میکند در پیشگیری از طلاق نقش تعیین کنندهای را ایفا میکند. برای داشتن ازدواجی موفق باید در ابتدا زوجین نسبت به یکدیگر شناخت خوبی داشته باشند.
به تمامی افراد توصیه میشود برای بررسی بیشتر و شناختی دقیقتر قبل از ازدواج از مشاوره پیش از ازدواج کمک بگیرند تا انتخابی مناسب تر داشته باشند. همچنین زوجینی که ازدواج کردهاند با کمک گرفتن از مشاوره خانواده از بروز بسیاری از مسائل پیشگیری میکنند و کیفیت روابط خود را بهبود میبخشند. در ادامه مطلب به چندین اشتباه رایج که ممکن است به طلاق ختم شود میپردازیم.
چه اشتباهاتی در زندگی زناشویی زمینه ساز طلاق میشود؟
عوامل بسیاری وجود دارد که با حل نشدن آنها زوجین را به طلاق میکشاند. اما برخی از شایع ترین این اشتباهات عبارت است از:
عدم شناخت کامل از یکدیگر و تصمیمگیری زودهنگام
خیلی از جوانها در زمان آشنایی قبل از ازدواج به علت هیجان و عشق و علاقه زیاد شناخت صحیحی از یکدیگر پیدا نمیکنند. آنها ایرادات همدیگر را نادیده میگیرند و فقط به فکر رسیدن به رویای شیرینشان هستند. اما بعد از مدتی این عشق آتیشن فروکش میکند و حقایق برایشان نمایان میشود. با بروز مشکلات و ناسازگاریها اختلافات آغاز میشود تا جایی که به فکر جدایی از هم دیگر میافتند.
راه حل: تنش، بحث و اختلاف در هر زندگی مشترکی پیش میآید و تا حدودی طبیعی است. اما اگر از حدی فراتر رود آسیبهای بسیاری را به همراه دارد. همیشه شنیدهایم که پیشگیری بهتر از درمان است. قبل از ازدواج تمامی جوانب را در نظر بگیرید و با کمک مشاور به شناخت دقیقتری از یکدیگر برسید. پس در اولین قدم بهتر است که با اقدامات اصولی تری در این راه قدم برداریم و شتاب زده عمل نکنیم. در قدم بعدی اگر بعد ازدواج دچار مشکل شدیم سعی داشته باشیم با مدیریت و برنامه ریزی صحیح برای مشکلات راهی پیدا کنیم. با همسرتان با جزئیات بیشتری صحبت کنید و دغدغههای خودتان را برای یکدیگر بیان کنید. روانشناس متخصص در این مرحله به شما کمک میکند تا قبل از عمیق تر شدن مشکلات از این شرایط به خوبی عبور کنید و آرامش را به زندگیتان برگردانید.
تحت تاثیر قرار گرفتن طلاق اعضای خانواده و دوستان
این شرایط زمانی اتفاق میافتد که تحت تاثیری فردی در نزدیکی خودتان قرار میگیرید. عموما افرادی که دائما با آنها در رفت و آمد هستیم بیشترین تاثیر را بر روی ما میگذارند. حال مشکل از آنجایی آغاز میشود که شما زندگی خودتان را با کسی از نزدیکان که در مراحل طلاق یا جدا شدن است، مقایسه میکنید. این امر سبب میشود تا زندگی خود را شبیه سازی کنید و نتیجه گیری غلطی از این تشابه نابه جا داشته باشید. به طور کلی مقایسه زندگی خود با دیگران در هر شرایطی امری ناپسند است که میتواند زمینه ساز طلاق باشد.
راه حل: اگر احساس میکنید با همسرتان دچار مشکل هستید با او در این زمینه به طور واضح صحبت کنید. قطع رابطه و جدایی راه حل مناسبی برای مشکلات نیست. در این صورت به جای حل مسئله صرفا آن را حذف کردهاید. مشاوره زناشویی در این زمینه میتواند به شما کمک شایانی بکند. مسائل شخصی و داخل خانه را هم به پیش دوست و آشنا نبرید و برای حریم خصوصی زناشویی ارزش قائل باشید. چراکه این امر میتواند شما را تحت تاثیر نظر نادرست اطرافیان قرار دهد.
قوانین سخت و بدون انعطاف در منزل
زمانی که در خانه قانون و مقررات سفت و سختی حاکم باشد بعد از مدتی همه را خسته و زده میکنند. نباید خانه را که محل آرامش برای اعضا خانواده است به پادگان نظامی تبدیل کرد.
راه حل: انجام کارهای روزمره در منزل را با ترکیب کردن با فعالیتهای لذت بخش به یک تفریح تبدیل کنید. سپری کردن اوقات لذت بخش اعضای خانواده با یکدیگر صمیمت را در آنها تقویت میکند.
نداشتن صداقت و روراستی در زندگی مشترک
یکی از شروط اصلی پایداری هر ازدواجی صداقت و عدم پنهان کاری است. زن و شوهر متعهد میشوند در تمامی مسائل باید یکدیگر روراست باشند. با پنهان کردن حسابهای مالی، مخفی کردن خرجهای شخصی یا اطلاع ندادن از رفت و آمد با اطرافیان، صمیمت بین زوجین از بین میرود و دیگر به هم اعتماد ندارند. دروغگویی و نداشتن صداقت از دلایل اصلی طلاق محسوب میشود.
راه حل: از همان ابتدای رابطه تمامی مسائل را با همسرتان در میان بگذارید و در همه امور صداقت داشته باشید. با این کار حس اعتماد و امنیت را در یکدیگر تقویت میکنید.
عدم تعادل در مسائل کاری و شخصی
یکی از مسائلی که خیلی زوجین از آن شکایت میکنند عدم توانایی همسرشان در تعادل برقرار کردن بین کار و زندگی شخصی است. آنها گلایه دارند مسائل کاری بر روی حریم شخصی آنها هم تاثیر منفی گذاشته است. افراد همان اندازه که برای مسائل شغلی خود متعهد هستند و نباید کم کاری کنند، در مسائل زندگی شخصی هم باید مسئولیت پذیر باشند.
راه حل: نباید به طرز اغراق گونهای بین مسائل کاری و شخصی فاصله بیافتد. هدفتان از کار کردن را فراموش نکنید و با الویت بندی مخشص کنید چقدر زمان باید برای آنها بگذارید. زمانی افراد میتوانند اعلام کنند در شغلشان موفق هستند که اجازه ندهند مسائل کاری وارد خانواده شود. برای مثال اگر درخواست اضافه کاری در روز تعطیل برایتان مطرح شد آن را رد کنید تا با خانواده تایم بیشتری را بگذرانید همچنین اگر جسله کاری مهمی پیش آمد با آرامش برای همسرتان توضیح دهید که چرا مجبور هستید تا دیر وقت کار کنید.
درگیریهای مالی
از مسائلی که این روزها بیشتر شاهد آن هستیم، داشتن توقعات نابه جا و عدم درک اوضاع مالی همسر است که میتواند زمینه ساز طلاق باشد. متاسفانه تجمل گرایی جوامع روز به روز زوجین بیشتری را به سمت دادگاه خانواده روانه میکند.
راه حل: داشتن تناسب فرهنگی، اقتصادی و طبقه اجتماعی از امور مهم در انتخاب همسر محسوب میشود.
مسائل جنسی
زنان و مردان ویژگیهای متفاوتی دارند که برای داشتن زندگی موفق باید آنها را به خوبی شناخت. برای مثال زنان بیشتر به مسائل عاطفی و محبت ورزی تاکید دارند و خواستار توجه از سوی همسر هستند. اما مردان دوست دارند این مسائل را در رابطه جنسی نشان دهند. زمانی که این روابط مکررا از سوی زن رد میشود، مرد آن را بی احترامی تلقی میکند و ممکن است عدم ارضای نیاز جنسی در چارچوب خانواده باعث از بین رفتن صمیمت و بروز مشکلات دیگری شود.
راه حل: مشاوره جنسی به زوجین در بهبود روابط جنسی و بالا بردن کیفیت آن کمک بسزایی میکند.
سخن آخر:
برخی از زوجین با رویارویی با هر اختلافی فورا به دنبال جدایی هستند و احساس میکند به پایان راه رسیدهاند. مشاوره طلاق به افراد کمک میکند تا از شرایط طلاق، آسیبهای بعد از جدایی و مراحل آن آگاهی کسب کنند تا با دید باز تری در این راه قدم بردارند. بهتر است قبل از هر تصمیمی به کمک مشاور متخصص سعی در پیدا کردن راه حلی مناسب تر برای پایان دادن به مشکلاتتان باشید.
قطع رابطه اولین و بهترین تصمیم برای حل مشکلات نیست. روانشناس به شما کمک می کند تا با بهبود روابط ، زندگی مشترکتان را حفظ کنید و درصورتیکه جدایی تنها راه پیش رو باشد، شما را در این راه یاری میدهد تا آسیبهای کمتری را متحمل شوید. شناخت عوامل زمینه ساز طلاق سبب میشود قبل از ریشه دار شدن مشکلات از آنها پیشگیری کنید.
اگر زنی که این مشکلاتی که ذکر شد را باهاش داری خودش مشاور و روانشناس بود چی .کار سخت تره یا پیش هر مشاوری نمیره یا جلو جلو میکه اینا رو بلدم.و وقتی هم پیش مشاور میریم با گفتن اینکه خودم مشاورم و دکتر و فلان خواه ناخواه روی اون فرد تاثیر میذاره در نگاهش به قضیه
درود بر شما
بنظر میرسه درگیر این مسئله هستید ، از این بابت متاسفم .
شاید اولین نکته ی کمک کننده به همه ی ما این باشه که به پذیرش برسیم . پذیرش این مطلب که همه ما نیاز به بررسی مجدد رفتار ، دانسته ها و نادانسته هایمان داریم ، و پذیرش اینکه تغییر میتونه همیشه یکی از راههای کمک کننده به رفع مشکلاتمون در تمام مراحل زندگی باشه . من معتقدم تغییر میتونه از خود من شروع بشه و در تمام زندگیم تاثیرش رو بگذاره .همونطور که اثر پروانه ای در روانشناسی گویای این مطلب هست که : “اثر پروانه در روابط می گوید هر کاری که انجام می دهیم می تواند بر زندگی خودمان و دیگران تاثیر بگذارد.”
از همراهی شما سپاسگزاریم . پیروز باشید .