
تنهایی تعاریف گوناگونی دارد اما به گفته رابرت ایس ویس؛ تنهایی یعنی تجربه جداسازی عاطفی و اجتماعی شخص. به گفته محققان با گسترش تکنولوژی ما روز به روز بیشتر احساس تنهایی را تجربه میکنیم هرچند براساس بسیاری از دیدگاه ها انسان تنها به دنیا می آید، تنها زیست می کند و تنها می میرد و فهم و پذیرش تنهایی را مفید و حاصل رشد می دانند.
در ادامه به باور های غلط و روش های صحیح مقابله با احساس تنهایی خواهیم پرداخت.
باورهای غلط بسیاری درمورد تنهایی
باورهای غلط بسیاری درمورد تنهایی وجود دارد که شامل دو سر یک طیف است که اگر وسط آن را به عنوان اعتدال فرض کنیم در یک طرف به صورت افراطی تنهایی را تقبیح و آسیب زننده تعریف می کنند و در سمت دیگر به شکل غلو شده تمجید و تحسین.
اما در حقیقت تنهایی مانند بسیاری از مسائل در زندگی جنبه های مثبت و منفی بسیاری دارد که با شناسایی آن ها می توان از آسیب جلوگیری کرد و از آن سود برد.
باید بدانیم که تنهایی به همان میزان که می تواند به نظم ذهنی کمک کند، می تواند شما را از بازخوردهای مفید اطرافتان دور کند.
گر شما تنهایی را انتخاب نکرده اید و دوستش ندارید
پس :
• ابتدا بپذیرید هیچ کس، هیچ وقت نمی تواند در تمام طول زندگیش با نشاط و رضایتمندی صد در صدی زندگی کند پس اگر به هر دلیلی تنها هستید فاجعه سازی نکنید.
• بررسی کنید از چه زمانی احساس تنهایی می کنید؟ چرا؟ در چه موقعیت هایی بیشتر است؟ چه کارهایی حس منفیتان را کم تر میکند ؟ ( اگر کمکتان می کند یاداشت کنید) •
[اگر پاسخ شما نشان از یک اتفاق دردناک یا آزار دهنده است و یا اگر تاکنون برای تغییر شرایطتتان تلاش کرده اید اما تغییری حاصل نشده است و یا نمی دانید چطور راه کارهای بعدی مطرح شده را اجرایی کنید به یک روانشناس خردمند مراجعه کنید. ]
• به رفتار ها و معاشرت هایتان دقت کنید و اگر مهارت ارتباطی و آداب معاشرت را نمی دانید یاد بگیرید.
مرین کنید و به بهانه های مختلف فعلا به صورت مجازی و بعد از کنترل بیماری کرونا به صورت حضوری در جمع های مختلف حضور پیدا کنید و گفت و گو کنید
• شروع کنید به محبت بیشتر به اطرافیانتان( کمتر ایراد دیگران را ببینید)
• لیستی از فعالیت های لذت بخش برای خودتان درست کنید و بعد از ساده ترین آن ها شروع کنید به اجرا مثلا در پارک قدم بزنید، فیلم ببینید تا یک توانمندی و مهارت جدید کسب کنید.
• شروع کنید به شناسایی ویژگی های مثبت خودتان.
از ویژگی های مثبت تنهایی برای خودتان و اثرات مثبت آن بنویسید و بابت آن شکر گذاری کنید
• مهارت حل مسئله را بیاموزید اجتناب ، یا فرار هیچ کدام راه حل مناسب در یک ارتباط سالم نیست ( با خودتان قهر نکنید)
• خیلی از ما به خاطر ترس از شکست، ترس از قضاوت، ترس از مقایسه و یا … از دیگران دوری می کنیم هرچند باید بپذیرید این موارد اگر اتفاق هم بیافتند فاجعه نخواهد شد و حقیقتا شما قدرت کنترل و قطع آن را به طور کامل ندارید. حتی همین دوری کردن شما هم توسط عده ای قضاوت و مقایسه می شود، پس تلاش کنید با آن ها مواجه شوید .( خودتان را به خاطر این ها محروم نکنید از موهبت زندگی بهره ببرید )
تا به حال تجربه مواجه با ترس هایتان را داشته اید ؟ اگر نه چه چیز مانع شما بوده؟
منبع abetterlife_ir