مشاوره فردی
مشاوره فردی به ما کمک میکند زندگی راحتتری داشته باشیم.همه ما در روند زندگی با مشکلات و مسائلی رو به رومی شویم. برای حل آنها نیاز به مشورت گرفتن از یک فرد متخصص داریم. کمک گرفتن از روانشناس صرفا به درمان اختلالات محدود نمیشود. در کشورهای توسعه یافتهتر مراجعه به مشاور و روانشناس امری بدیهی محسوب میشود ولی در برخی از کشورها از جمله کشور خودمان نیاز به فرهنگ سازی بیشتری دارد. افراد برای درمان بیماری های جسمی به راحتی به پزشک مراجعه می کنند اما برای سلامت روان از رفتن به مشاوره امتناع می کنند.
مشاوره فردی زیرشاخههای زیادی دارد که عبارتند از:
- مشاوره ترس و فوبیا
- مشاوره افسردگی
- مشاوره استرس و اضطراب
- مشاوره وسواس
- مشاوره اعتماد به نفس
- مشاوره شکست عشقی
- مشاوره شغلی
- مشاوره تحصیلی
- مشاوره خودکشی
- مشاوره ترک اعتیاد
- مشاوره تغذیه
- مشاوره اختلالات قاعدگی
- مشاوره اعتیاد به پورن
- مشاوره ترک خودارضایی
- مشاوره بی میلی جنسی
شامل می شود. البته مشاوره فردی طیف گستردهتری از عناوین را دربر میگیرد. تحقیقات نشان داده است تا فرد به یک اختلال روانی یا مشکل پیچیده دچار نشود به مشاوره نمی رود. توصیه متخصصان این است افراد که هرساله مانند چکاپ جسمی به سلامت روح و روان هم اهمیت بدهند. گاهی فرد بدون وجود مشکل خاصی میتواند برای داشتن زندگی سالمتر، شاد تر و احساس رضایت بیشتر از مشاوره کمک بگیرد.
مشاوره فردی چیست؟
روانشناسی به طور کلی علمی است که به مطالعه رفتار انسان میپردازد و میتواند برای عملکرد فرد در هر زمینه ای راهکارهای خوبی ارائه دهد. ما در مراحل زندگی به صورت مداوم نیاز به آموزش و یادگیری داریم. بدون داشتن مهارت های لازم و فن زندگی شرایط سخت تری را تجربه میکنیم. در مشاوره شخصی مراجع با درمانگر خود در یک فضای امن، راحت، مطمئن، صمیمی و بدون هیچگونه قضاوت صحبت کرده و احساساتش را در میان میگذارد.
از آن جایی که همه انسانها دراجتماع زندگی می کنند، گاهی با چالشها و احساسات منفی نشات گرفته از محیط مواجه میشوند. این امری کاملا طبیعی است. این ما هستیم که باید مشکلات را حل کرده و به آرامش برسیم.
اهداف مشاوره فردی چیست؟
- کمک برای تغییر رفتار و عادتهای نامناسب
- یادگیری مهارت های ارتباطی
- افزایش توانایی سازگاری با شرایط
- تقویت مهارت تصمیم گیری
- رشد فرد
- مداخله درمانی
تفاوت مشاوره فردی و گروهی در چیست؟
در جلسات مشاوره فقط درمانگر و مراجع در اتاق مشاوره حضور دارند. در مشاوره گروهی، درمانگر و چند مراجع در جلسه مشاوره شرکت میکنند. برای مثال در مشاوره خانواده درمانگر با تمامی اعضای خانواده صحبت میکند. درمشاوره زناشویی مشاور با هر دو زوج صحبت میکند.
مشاوره فردی چه مزایایی دارد؟
تضمین محرمانه ماندن اطلاعات
یکی از اصول اولیه روانشناسی محرمانه نگه داشتن اسرار مراجع است. از آن جایی که در جلسات فردی فقط درمانگر و مراجع حضور دارند، اطمینان بیشتری حاصل میشود که صحبتهای شما به صورت یک راز باقی بماند.
احساس راحتی بیشتر
در جلسات مشاوره حتی افرادی که در مورد مسائل شخصی خودشان با کسی صحبت نمیکنند، به راحتی و بدون ترس از قضاوت شدن شروع به بیان مشکلاتشان میکنند. این در شرایطی است که در جلسات گروهی شاید نتوانند احساسات خود را بروز دهند.
افزایش تمرکز و توجه
از آن جایی که در مدت زمان جلسه فقط یک مراجع حضور دارد، توجه کامل درمانگر روی همان فرد است.
داشتن آزادی بیشتر
در بخش درمان، رویکردهای متفاوتی وجود دارد. در این روش مشاوره، درمانگر مناسب ترین رویکرد را با توجه به شخصیت و مشکل فرد انتخاب میکند. مشاور به دلیلی این که فقط با یک فرد صحبت میکند، آزادیهای بیشتری دارد.
مراحل مشاوره فردی به چه صورت است؟
مرحله اول مشاوره فردی
مرحله اول، مرحله حضور است. در این مرحله رابطه آشنایی بین مراجع و درمانگر صورت میگیرد. هدف روانشناس در این بخش جلب اعتماد است تا مراجع به راحتی مشکلاتش را بیان کند.
مرحله دوم مشاوره فردی
در این مرحله مشاور وارد دنیای مراجع میشود تا او را کاملا درک کند. راجزر روانشناس قرن بیستم، در این مرحله انجام ۳ نکته را مهم میداند:
- هماهنگی رفتار و احساسات مشاور
- توجه مثبت و بدون قید شرط درمانگر
- تفاهم همراه با همدلی
مرحله سوم مشاوره فردی
روانشناس در این مرحله به بررسی و تشخیص مشکل میپردازد. او از روشهای مشاهده، مصاحبه بالینی، آزمونهای روانی، گزارشهای شخصی استفاده میکند.
مرحله چهارم مشاوره فردی
در این مرحله مشاور با بررسی دقیق دادهها و نتایج تستها، بهترین راه حلهای موجود را در اختیار مراجع قرار میدهد.
مرحله پایانی مشاوره فردی
در زمانی که مراجع به خوبی بتواند از راهکارها برای حل مشکلش استفاده نماید، جلسات مشاوره پایان میگیرد. این به معنی قطع کامل و همیشگی مراجع و درمانگر نمیباشد.
اشتباهات رایج در زمینه مشاوره فردی
در زمینه مشاوره روانشناسی چند اشتباه رایج وجود دارد:
مشاور جای شما تصمیم می گیرد
روانشناس با توجه به اطلاعاتی که از طریق تستها و مصاحبه ی بالینی به دست میآورد، راهکارهای مناسب برای مشکل را ارائه میدهد. در پایان، خود فرد است که تصمیم نهایی را میگیرد.
مشاوره تمامی مشکلات شما را به طور کامل رفع می کند
مشاور به شما برای پیدا کردن راه حل مناسب و چگونگی مواجه با آن کمک میکند. این به معنا نیست که تمامی مشکلات خود به خود حل میشود. بلکه شما باید تلاش کنید تا با کمک درمانگر موانع را از سر راه بردارید.
مشاور همه را به یک شکل درمان میکند
روانشناس یک رویکرد درمانی مشابه را برای همه افراد به صورت یکسان به کار نمیبرد. انتخاب رویکرد درمانی با توجه به شرایط هر فرد متفاوت خواهد بود.
مشاوره فردی تلفنی به چه صورت است؟
برخی از افراد به علت اشتغال، خجالت، مسیر رفت و آمد، در دسترس نبودن بهترین مشاوره فردی، شرایط مراجعه حضوری را ندارند. زمانی که به هر دلیلی امکان مراجعه حضوری به مرکز مشاوره فردی را ندارید، میتوانید از امکان مشاوره به صورت تلفنی استفاده کنید.
راه های ارتباط با مرکز مشاوره شکرانه
- ۰۲۱۳۳۲۵۴۰۲۱
- ۰۹۳۶۸۴۶۱۰۳۴
آدرس : تهران، خیابان پیروزی، خیابان پنجم نیروهوایی، بعد از فلکه دوم نیروهوایی، بین خیابان ۴/۳۵ و ۴/۳۶ ، پلاک ۲۷۰، طبقه دوم
سخن اخر
همه ما در هر مرحله زندگی دچار چالشهای متفاوتی میشویم. این چالشها میتواند در زمینههای تحصیلی، شغلی، خانوادگی، ارتباطات عاطفی و .. باشد که برای حل آن ها نیاز به کمک روانشناس و مشاوره فردی داریم. بهترین مشاوره فردی به ما در پیدا کردن راه حل مناسب کمک میکند. این مشاوره می تواند به صورت حضوری و یا مشاوره فردی تلفنی صورت بگیرد. کمک گرفتن از درمانگر فقط به زمان های بروز اختلالات روانی محدود نمیشود. کمک برای داشتن سلامت روان، زندگی شادتر، بالا بردن مهارتها و توانایی فردی از دیگر اهداف مشاوره فردی محسوب میشود. مرکز مشاوره شکرانه با داشتن کادری مجرب و متخصصین حرفه ای آماده پایان دادن به مشکلات شما است.