
کتاب وضعیت آخر را تامس هریس با استفاده از نظریه های فریود نوشته است. که از همان زمان تا به امروز یکی از پرفروش ترین کتاب ها در حوزه ی روانشناسی به شمار می رود که بسیاری از روانشناسان برای تحلیل و درمان مراجعه ها از آن استفاده می کنند. او در این کتاب بر اساس تجربه ی ۳۰ ساله ی خود روش های جدیدی برای روانکاوری ارائه می دهد. تامس برای هر انسان سه نقش قائل می شود: بالغ، والد و کودک.
این سه بخش در هر آدمی پیدا میشود.
بخش بالغ عموما تصمیم گیری درست را انجام می دهد.
وقتی با کودکتان تصمیم میگیرید مثل بچهها پافشاری میکنید. احساساتی عمل میکنید و جوانب کار را در نظر نمیگیرد.
بخش والد وجود غالبا امر و نهی میکند و گاهی شما را از انجام دادن کارهایی که دوست دارید به دلیل انطباق نداشتن با فرهنگ یا عرف باز میدارد.
خواندن این کتاب به شما کمک می کند بهترین تصمیم ها را داشته باشید و حالات روحی خود را تحلیل کیند.
در بخشی از کتاب آمده است:
این که بنشینیم و بگوییم گرفتاری داریم، دردی را دوا نمیکند. نکته اینجاست که بیشتر انرژی زندگی روزمره ما صرف تصمیمگیری میشود. بیماران اغلب میگویند: «نمیتوانم برای هیچ کاری تصمیم بگیرم. به من بگویید چه بکنم؟ همهاش میترسم کاری که دارم میکنم یا تصمیمی که میخواهم بگیرم غلط باشد.» یا در مواردی که خود را اصلا قادر به تصمیمگیری نمیبینند، میگویند: «احساس میکنم دیگر دارم خل میشوم و عقلم را از دست میدهم… از خودم بدم میآید. انگار هیچ کار درستی از دستم بر نمیآید. زندگیام شده یک مشت شکست و بدبختی.» کتاب هریس به شما کمک میکند از این وضعیت بیرون بیایید.
از نکات مثبت این کتاب ترجمه ی روان اسماعیل فصیح نویسنده ی رمان های درخشان زمستان ۶۲ و ثریا در اغما است.