
ازدواج همواره یکی از مهمترین دورههای زندگی هر فردی به شمار میرود که نتیجه آن را انتخابمان رقم میزند. بزرگترین دغدغه هر جوانی که قصد ازدواج دارد، انتخاب همسر مناسب برای ساختن یک زندگی مشترک موفق است. همه آدمها با هدف خوشبختی و موفقیت در این مسیر قدم میگذارند، اما دلایل بسیاری وجود دارد که میتواند ازدواجی ناموفق را شکل دهد. ازدواج ناموفق موجب صدمات شدید روحی و تخریب احساسات میشود. انتخاب عجولانه و بدون شناخت از علل اصلی جدایی و شکست به حساب میآید. در صورت ادامه پیدا کردن این شرایط نامساعد، سلامت روحی و جسمی به خطر میافتد. شناخت و بررسی کامل همسر از ملزومات ازدواج است که همه افراد به کمک مشاوره پیش از ازدواج میتوانند به بهترین نحو این مرحله را پشت سر بگذارند. مشاور با کمک مصاحبه بالینی و انجام تستهای شخصیتشناسی، تمامی شرایط موجود را میسنجد و میتواند نقش بسزایی در زمینه انتخاب همسر مناسب داشته باشد. اما چه مواردی پیش زمینه ازدواج ناموفق را فراهم میکند؟ در ادامه این مطلب به جواب این سوال میپردازیم. با شکرانه دات کام همراه باشید.
علتهای رایج ازدواج ناموفق
-
فرار از منزل پدری
بسیاری از جوانان به واسطه شکاف بین نسلها، رابطه غیرصمیمی با والدین خود دارند و احساس میکنند با ازدواج به آزادیهای بسیاری میرسند. آنها به صورت عجولانه و با هدف فرار از خانه تن به ازدواجی ناصحیح میدهند. بعد از گذشت مدتی با آشکار شدن حقایق تازه متوجه عمق اشتباهشان میشوند.
-
فشار خانواده
برخی از جوانان به خصوص دختران به واسطه اصرارهای بیجای خانواده، تصمیم به ازدواج میگیرند و این پیوند اجباری دیر یا زود مشکلات خودش را نشان میدهد.
-
ظاهر و زیبایی
توجه از سر هیجان و صرفا متکی بودن بر ظاهر کار بسیار ناصحیحی است که برخی از جوانان به خصوص در سن کم انجام میدهند. آنها در زندگی مشترک با خاموش شدن آتش هیجانشان، چشمشان به اشتباهات باز میشود.
-
موقعیت اجتماعی و اسم و رسم
افرادی هستند که تنها شیفته القاب و موقعیت اجتماعی همسرشان میشوند. برای مثال آنان همسری دکتر، مهندس، جراح و… را باعث افتخار میدانند. این امر سبب میشود شناخت اصولی از او پیدا نکنند.
-
ازدواج مصلحتی
در مقاله انواع ازدواج به این نوع رابطه اشاره کردیم. ازدواج مصلحتی به دلایل متعددی از جمله مهاجرت، بارداری ناخواسته، ازدواج اجباری، پیوند دو قوم و مذهب و… انجام میشود. در این شرایط عموما زوجین علاقهای به هم ندارند و صرفا از سر مصلحت و اجبار تن به این خواسته میدهند.
-
ثروتمندی
وضعیت مالی خوب میتواند بسیاری از جوانها را ترغیب به ازدواج کند. ثروتمند بودن یک شخص گاهی سبب میشود معیارهای اخلاقی، اجتماعی، رفتاری ، مذهبی و فرهنگی طرف را زیر نظر نگیریم.
-
لجبازی با خود یا جبران شکست عشقی
افرادی هستند که تنها به دلیل فراموشی عشق سابقشان، یا لجبازی با او تصمیم به ازدواج میگیرند.
-
ارضای نیازهای جنسی
برخی افراد برای ارضای نیازهای جنسی و عدم کنترل بر هیجانات عجولانه تصمیم میگیرند و احساساتشان بر تفکرات منطقی غلبه میکند.
-
کوتاه بودن دوران آشنایی
شناخت کامل همسر در دوران قبل از ازدواج کمک بزرگی به پیش بینی آینده میکند. طول مدت آشنایی و بررسی دقیق و همه جانبه برای داشتن ازدواجی موفق بسیار مهم است.
نشانههای ازدواج ناموفق
زمانی که افراد به این نتیجه میرسند انتخابی اشتباه در زمینه شریک زندگیشان داشتهاند با برخی از نشانههای زیر مواجه میشوند:
-
خیانت همسر
احساسات منفی و رنجش همسر سبب میشود زوجین برای رفع نیازهای جنسی و عاطفی به همسر خود خیانت کنند.
-
بیاحترامی به همسر
بی احترامی و نگه نداشتن حرمت، قویترین رابطهها را هم از بین میبرد. شروع توهین و تحقیر از نشانههای شکست یک رابطه محسوب میشود.
-
عدم برقراری ارتباط موثر
صحبت نکردن، فریاد زدن، داد و بیدادهای الکی، بیان جملات منفی و شکایتهای بیدلیل از نشانههای نارضایتی افراد از انتخاب همسرشان است.
-
افزایش انتقادات و غر زدنهای مداوم
عکسالعملهای تند و انتقادی عشق را از بین میبرد. هر کسی آستانه تحملی دارد و باید مهارت گفتگو و بیان مشکلات را بلد باشید تا با صحبت به دنبال بهترین راهحل باشید. ایراد گرفتنهای بیپایه و اساس به همسرتان نشان میدهد دیگر مثل روزهای اول او را دوست ندارید.
-
اعتیاد و اختلالات روانی
برخی از اشخاص زمانی که زندگی شاد و موفقی ندارند برای رهایی از فکر و خیال به اعتیاد روی میآورند. آنها تحمل شکست و پذیرش اشتباه را ندارند و دچار اختلالات روانی مانند افسردگی میشوند.
-
رابطه جنسی اهمیت خودش را از دست میدهد و کمرنگ میشود.
عشق و محبت در رابطه جنسی بیشتر میشود و صمیمیت را تقویت میکند. زمانی که زوجین از هم ناراحت هستند به مرور زمان تعداد روابط جنسیشان هم کم میشود و رفته رفته به طلاق عاطفی میرسند. مشاوره جنسی به زوجین جوان برای یادگیری مهارتهای زناشویی و بهبود کیفیت آن کمک شایانی میکند.
-
مشکلات اقتصادی و مالی
اصطلاح پول خوشبختی نمیآورد را همه ما بارها شنیدهایم. شاید این جمله تا حدودی درست باشد اما در مقابل نداشتن پول باعث بدبختی و سختیهای بسیاری میشود. برخی زوجین با عشق کورکورانه وارد زندگی مشترک میشوند و بعد از فروکش کردن شعله عشقشان، چشمشان بر روی حقیقتهای زندگی باز میشود. چالشهای اقتصادی شدید خیلی از افراد را به طلاق میکشاند.
سخن آخر:
ازدواج موفق و ناموفق تا حدودی قابل پیشبینی است و این عقیده که ازدواج مانند هندوانهای دربسته میماند دیدگاه صحیحی نیست. نباید همه چیز را به دست قسمت سپرد و میبایست با شناخت کامل و مشاوره خانواده ازدواج موفقی را رقم زد.
سوالات متداول
طلاق بهتر است یا ماندن در یک رابطه ناموفق؟
این سوال بستگی به میزان و نوع اختلافات دارد. اگر رابطه ما به کمک مشاور امیدی برای تغییرات مثبت داشته باشد طلاق آخرین راه است. اما اگر مشکلات اساسی به قدری باشد که به سلامت جسم و روح آسیب بزند طلاق انتخاب مناسبتری است. قبل هر تصمیمی باید با مشاوره طلاق صحبت کنیم تا از تمامی شرایط این موقعیت آگاهی کسب کنیم.
ازدواج ناموفق چه تاثیری بر روی اعتماد به نفس دارد؟
عموما شکست باعث میشود اعتماد به نفس پایین بیاید و موفقیت اعتماد به نفس را بالا میبرد. این موضوع در زمینه ازدواج هم صدق میکند.