
برای همه ی ما پیش آمده ست که تصمیمی گرفتیم و بعد از مدتی بسیار پشیمان شده ایم و خودمان را به همین علت سرزنش کرده ایم. همه ی این ها به سبک تصمیم گیری ما بر می گردد. در ادامه با شکرانه همراه باشید تا با سبک های مختلف تصمیم گیری از دیدگاه دینکلیج بیشتر آشنا شوید.
دینکلیج (١٩٩٨) هشت سبک تصمیم گیرى را مشخص کرده است:
سبک تصمیم گیرى تاخیرى
افراد دارای این سبک از تصمیم گیری حاشیه مى روند و همواره مى گویند بعدا درباره این موضوع فکر مى کنند.
سبک جبرگرا
افراد داراى این سبک بر این باورند که چه آنها بخواهند و چه نخواهند چیزى که باید اتفاق بیفتد مى افتد و آنها اراده اى در تصمیمات خود ندارند.
سبک دنباله رو
افراد داراى این سبک اجازه مى دهند دیگران براى آنها تصمیم بگیرند و از تصمیمات دیگران بدون چون و چرا تبعیت مى کنند.
سبک فلج کننده
افراد داراى این سبک هنگام تصمیم گیرى آنقدر مضطرب و ترسیده هستند که معتقدند قادر به تصمیم گیرى نیستند یا احساس مى کنند براى تصمیم گی از طرف دیگران تحت فشارند اما از نتایج تصمیم گیرى مى ترسند.
سبک تکانشى
افراد داراى این سبک روش معقول و منطقی براى رسیدن به تصمیمات خود را ندارند و بیشتر بر اساس خلق خود رفتار مى کنند به عبارتى اول تصمیم مى گیرند و بعد فکر مى کنند.
سبک سردرگم
افراد داراى این سبک درباره موضوع تصمیم گیرى خود آنقدر اطلاعات جمع مى کنند که عملا در میان این اطلاعات گم مى شوند.
سبک شهودى
افرادى هستند که اعتقاد دارند باید در تصمیم گیرى به حرف دلشان گوش کنند همچنین اعتقاد زیادى به خرافات، رفال گرفتن و استخاره دارند.
سبک با برنامه
این افراد کارشان مبتنى بر منطق و برقراری تعادل میان شناخت و هیجان است، آنها بر این باورند که بر سرنوشت خویش حاکمند و تمام امور در اراده آنهاست.