
❇️ حقیقت ششم
شادی فقط یک احساس نیست بلکه چیزی است که ما انجام میدهیم.
به گفته ریچارد دیویدسون، دانشمند عصبشناس، احساس رفاه، از طریق اقدامات ما و انتخابهای آگاهانه ما در مورد چگونگی مشاهده یک وضعیت به وجود میآید و نه فقط از طریق احساسات ما. تجربهی مشاوران و مطالعات روان شناسی نشان میدهد ذهن افراد در مواجهه با حوادث به صورت طبیعی به سمت جهتگیریهای منفی و تمرکز بر تهدید تمایل دارد و کمتر به سوی یک تجربهی دلپذیر کشیده میشود.
مشاوران روان شناس معتقدند ترویج احساس شادی و خوشبختی، تأثیر به سزایی بر داشتن زندگی شاد دارد. برای ترویج شادی، مشاوران پیشنهاد میکنند که خود را قضاوت نکنید و توجه خود را به سمت رفتارها و عادتهایی که به احتمال زیاد شما را شادتر میکنند، جلب کنید. از دیدگاه روان شناسی ، شادی در ارتباط با زندگی معنا مییابد و به همین دلیل، تمام روابط مستلزمِ توجه منظم و پرورش آن میباشد.
❇️ حقیقت هفتم
ما میتوانیم آستانه شاد بودنمان را تغییر دهیم.
مشاوران و روان شناسان معتقدند میزان شاد بودن ما به میزان عادت ما به شرایط مثبت یا منفی و بازگشت به سطح شادی عمومی بستگی دارد. اگر ما از این اصل آگاه نباشیم، ممکن است دیگران را به خاطر احساساتشان سرزنش کنیم یا حتی این احتمال وجود دارد که طلاق بگیریم، شغل را کنار بگذاریم یا حتی ترک تحصیل کنیم. روان شناسان بر این باورند که اگر افراد توجه بیشتری به این روابط داشته باشند، میتوانند با رویکرد سازندهتری به کار و اعمال خود بپردازند. آنها را بهتر پرورش دهند و شادتر باشند.
با تشکر از همکار گرامی آقای محسن کریمی (کارشناس ارشد روان شناسی بالینی)