
ارتباطات در جوامع امروزی دستخوش تغییرات بسیاری شده است. با پیشرفت تکنولوژی و مدرن شدن جوامع تحولات بسیاری در زمینه انواع ارتباطات بشری صورت گرفته است. یکی از مسائلی که به واسطه تغییرات اجتماعی دچار تحولات شده، روابط دختر و پسر قبل از ازدواج است. در زمانهای قدیم برخی از زوجین تا پای سفره عقد همدیگر را نمیدیدند و بدون هیچ شناختی وارد زندگی مشترک میشدند. اما امروزه خیلی از جوانان چندین سال با هم دوست میشوند تا با شناخت کاملتری زندگی مشترک خود را شروع کنند. برقراری رابطه عاطفی و جنسی قبل از ازدواج نسبت به گذشته بسیار راحتتر شده و در بین دختر و پسرهای جوان شایع است. آنها بر این باورند دوستی را به ازدواج تبدیل کنند تا برای ازدواج آمادهتر باشند.
اما آیا این روابط قبل از ازدواج کمک کننده است؟ ایا رابطه جنسی به صمیمت رابطه کمک میکند؟ داشتن رابطه عاطفی قبل از ازدواج درست است یا خیر؟ در این مطلب سعی بر این داریم که به جواب این سوالات بپردازیم. در ادامه با شکرانه همراه باشید.
دوستیهای قبل از ازدواج
افراد با توجه به باورهای مذهبی، اعتقادات، باورهای فرهنگی، مسائل اجتماعی، دیدگاه فردی، شرایط خانوادگی تصمیم میگیرند قبل از وارد شدن به زندگی مشترک مدتی وارد رابطه دوستی با جنس مخالف شوند. این رابطه میتواند به صورت عاطفی و جنسی باشد. در ادامه به بررسی جوانب رابطه جنسی و عاطفی در دوستی با جنس مخالف میپردازیم:
-
رابطه جنسی قبل از ازدواج
-
شعله عشق در زنان روشن میشود و در مردان خاموش
با رابطه جنسی، زنان به دلیل ترشح هورمون اکسی توسین به مردان وابستگی پیدا میکنند و آتش عشق در دلشان جرقه میزند. آنها بعد از هر بار رابطه بیشتر وابسته مرد میشوند. اما در بسیاری از موارد مردان به صورت برعکس عمل میکنند. یعنی بعد از رابطه جنسی تمایل کمتری برای ازدواج با آن زن دارند.
-
موفقیت در ازدواج به واسطه تجربه جنسی
برخی از افراد بر این باورند هرچه تجربه جنسی بیشتری با پارتنر خود داشته باشند در آینده روابط زناشویی بهتری را هم رقم میزنند. اما این مسئله به طور کامل رد میشود و آماری که از تحقیقات به ثبت رسیده است نشان میدهد افرادی که روابط متعددی را قبل از ازدواج تجربه کردهاند میزان رضایت کمتری از رابطه زناشویی خود دارند. یکی از مهمترین مشکلات این مسئله این است که با تعدد روابط و تجربه افراد بیشتر، مقایسه با همسر هم زیادتر میشود. برای مثال به طور مداوم جذابیت ظاهری، فیزیکی، مهارت جنسی، نحوه ارتباط و نوع معاشقه افراد قبلی را با همسر خود مقایسه میکند.
شاید این سوال پیش بیاید که پس چرا در کشورهای غربی با وجود روابط جنسی متعدد و معاشقههای قبل از ازدواج باز هم ازدواج های موفقی دارند؟ در این زمینه باید به نقش فرهنگ اشاره کنیم. تربیت فردی که در فرهنگ سنتی و اسلامی بزرگ شده است با فردی که در جهان اول رشد کرده است قطعا تفاوت دارد. قبول باکره نبودن دختر و داشتن رابطه جنسی به غیر از چارچوب زناشویی با همسر در ایران مورد پذیرش واقع نمیشود.
-
خطر بارداری
نزدیکی قبل از ازدواج برای هر دختر و پسری خطر بارداری ناخواسته را به همراه دارد. مسلما هیچ زوجی دوست ندارد قبل از رسمی شدن ازدواجشان پدر و مادر شوند.
-
بلاتکلیفی و نامعلوم بودن آینده !
امکان دارد به هر دلیلی این ازدواج صورت نگیرد. در این شرایط دچار بلاتکلیفی میشوید. دختران در این موقیعت ضربه بزرگی میخورند چرا که هم با مطرح کردن گذشته خود و هم با پنهان کردن آن دچار مشکلات بزرگی در آینده میشوند. برای مثال اگر چیزی در این رابطه گفته نشود و بعدا مشخص گردد که مشکلات خاص خودش را دارد و اگر این موضوع را مطرح کنید، بعد از ازدواج ممکن است گاهی همسرتان دچار بدبینی و احساسات منفی شود.
-
از بین رفتن جذابیت ظاهری
اگر شما دختر بسیار جذابی هم باشید بعد از مدتی داشتن رابطه جنسی ممکن است از نظر آن مرد از جذابیتتان کاسته شود. تنها تعهد و وفاداری مرد میتواند در ادامهدار شدن این رابطه موثر باشد.
-
دوستی عاطفی قبل از ازدواج
برخی از جوانان برای شناخت بیشتر وارد رابطه دوستی میشوند. این رابطه اگر در مدت کوتاه با چارچوبهای خاص و در جهت آشنایی برای ازدواج باشد شاید مشکل ساز نشود اما بهتر است زمانی که قصد ازدواج داریم زیر نظر خانوادهها به این شناخت دسترسی پیدا کنیم. همچنین این طریقه آشنایی میتواند معایب خودش را داشته باشد:
-
شناخت نادرست
در برخی از مواقع شکلگیری روابط عاطفی به شناخت درستی از فرد مقابل نمیرسیم. زمانی که احساسات بر عقل و منطق غلبه میکند مانع تصمیمگیری صحیح میشود. عاشق شدن در ابتدای راه سبب میشود ما نتوانیم به طور آگاهانه به یک شناخت کامل دسترسی پیدا کنیم.
-
نقش بازی کردن
خیلی از افراد دز زمان دوستی برای این که به هدف خود برسند دروغهای بسیاری را میگویند و برخی از حقایق را پنهان میکنند. فرد زمانی متوجه این موضوع میشود که شاید خیلی دیر باشد. حتی اگر قبل از عقد متوجه این دروغها شود، آسیبهای روحی متعددی را تجربه میکند و اعتمادش را نسبت به آدمها از دست میدهد.
-
افسردگی
تجربه جدایی و شکست عاطفی یکی از مراحل سخت در زندگی هر فردی میتواند به شمار رود. سخت است با فردی که تمام لحظاتت را با او تصور کرده بودید و خاطرات شیرینی با یکدیگر داشتید مجبور به جدایی شوید. ممکن است شما با شخصی وارد رابطه دوستی شوید و بعد از گذشت مدتی مسئله را با خانوادههایتان مطرح کنید. در صورت مخالفت آنها شما مجبور میشوید از یکدیگر جدا شده و همدیگر را فراموش کنید. این موضوع میتواند به اختلال افسردگی ختم شود. در بعضی موارد ممکن است احساساتی مانند خشم، کینه، انتقام، اضطراب، دل شکستگی و افسردگی به سراغتان بیاید. برخی از علائم افسردگی عبارتند از:
- احساس درماندگی و ناامیدی به ادامه زندگی
- تغییر اشتها
- مشکل در خواب ( کمخوابی یا پرخوابی)
- تغییر وزن (اضافه و یا کاهش وزن)
- از دست دادن علائق و لذتها
- بی حالی و سستی
- خستگی و نداشتن انرژی
- احساس غم
- احساس پوچی
- نوسانات خلقی ( گریه، خنده، ناراحتی)
-
طولانی شدن مدت دوستی
یکی از مواردی که در بین جوانان شایع شده است طولانی شدن روابط آشنایی بین آنهاست. برای مثال پسری که به بهانه آشنایی قبل از ازدواج با دختری وارد رابطه میشود اما حال که با او ارتباط دارد جریان ازدواج را مدام به عقب میاندازد و مسائل مختلف مالی، تحصیلی، کاری و خانوادگی را مطرح میکند. در این شرایط هیچ تضمینی وجود ندارد بعد از چندین سال دوستی آیا برسر خواستهاش میایستد یا خیر؟ حتی اگر روزی برای خواستگاری پیش قدم شد، آیا خانوادهها رضایت به ازدواج میدهند یا خیر؟ در این شرایط بیشترین آسیب را دختر در رابطه میبیند. چرا که تمام موقعیتهای ازدواجش را به امید وصال با کسی که به او قول ازدواج داده است رد کرده ولی در آخر این امید به جایی نمیرسد.
سخن آخر:
برای داشتن ازدواجی خوب عوامل بسیاری دخیل است و برای به دست آوردن شناخت کافی راههای متعددی وجود دارد. به همین دلیل رابطه عاطفی و جنسی قبل از ازدواج ضمانتی بر خوشبختی و موفقیت در زندگی مشترک نمیشود. مشاوره پیش از ازدواج بزرگترین و بهترین کمک برای تمامی زوجهایی است که تصمیم به ساختن یک زندگی مشترک را دارند. مشاور متخصص با مهارتی که دارد و با توجه به نتایج تستهای شخصیتی به شناخت دقیقی از زوجین میرسد. به طور کلی روابط قبل ازدواج نمیتواند تضمین کننده شناخت کافی زوجین از یکدیگر باشد. اگر با وجود تمامی مطالبی که گفته شد شما در این شرایط ازدواج کردهاید و الان دچار مشکل هستید میتواند از مشاوره خانواده برای کاهش مشکلات و بهبود شرایط کمک بگیرید.