
بازی درمانی
امروزه بازی درمانی روشی برای درمان مشکلات کودکان محسوب می شود. بازی از ضروریات زندگی کودکان است. بچه ها از طریق بازی احساساتشان را بیان می کنند. آن ها در طول بازی توانایی حل مشکلات خود را پیدا می کنند. همچنین می توانند اعتماد بنفسشان را بالاتر ببرند و روحیه ی استقلال طلبی را در خود بالا ببرند. نیاز های حسی و حرکتی کودکان در بازی تامین می شود و انرژی آن ها تخیله می شود اگر این چرخه انجام نشود کودک دچار افسردگی و اضطراب می شود. ویژگی رفتار کودکان در بازی هایشان مشخص می شود. بازی درمانی هم به کودکی که رفتار های ناسازگارانه، لجبازی، وسواس و اختلالات دیگر را داراست کمک می کند و هم به کودکان سالم برای ارتقا، رشد، سازگاری و سنجش هوش کمک می کند.
وسواس کودکان
اختلال وسواس به صورت های مختلفی و اشکال متفاوت و پیچیده ای خودش را نشان می دهد. وسواس در افکار و اعمال فرد بروز پیدا می کند. افکار وسواسی، افکاری هستند که به صورت مداوم در ذهن تکرار می شوند و اضطراب فرد را بالا می برد. وسواس عملی به رفتار هایی که به صورت مداوم و تکراری برای رفع استرس و اضطراب انجام می دهد. فکر های وسواسی، نگرانی به همراه اضطراب بالا برای رخ دادن اتفاق های بد و ناگوار هستند که با تکرار جملات به همراه است. چک کردن بیش از اندازه، کندن مو، جویدن ناخن، کندن پوست، شستن مرتب دست ها از عادت های وسواسی به شمار می روند. امروزه بازی درمانی در درمان وسواس کودکان تاثیر بسزایی داشته است.
دلایل وسواس کودکان
از عوامل وسواس می توان به وراثت، روش های تربیتی والدین، ویژگی های خانوادگی، نابهنجاری سیستم عصبی و آشفتگی های خلقی در بروز این اختلال اشاره کرد.
شن بازی و درمان اختلالات اضطرابی و وسواس
شن یکی از وسیله های بازی تهاجمی برای کودکان به شمار می رود به این دلیل که شن را می تواند با ایمنی بیشتری پرت کند. شن بازی به تخیلات کودکان پاسخ می دهد. آن ها می توانند رویاهای خود را با شن بسازند علاوه بر این که انرژی خود را تخلیه می کنند برای پرورش خلاقیت و سازگاری آن ها هم مفید است. از دیگر مزایای شن بازی می توان به این موارد اشاره کرده که کودک در ذهن اش به این سوالات پاسخ می دهد که آیا شن در آب حل می شود؟ آیا از صافی عبور می کند؟ همچنین در کمک به درک مسائل هندسی، فضایی، ابتکار و خلاقیت و سازندگی هم موثر عمل می کند. کودک از طریق شن بازی به مفاهیم حسی همچون گود کردن، فشار آوردن، تونل زدن، پهن کردن، تقسیم بندی و برگشت پذیری، می رسد.

شن بازی در مرکز مشاوره ی شکرانه
گل بازی
کارشناسان معتقدند گل بازی به ارتقا هوش کودکان کمک شایانی می کند گِل بازی هم به مانند شن بازی باعث افزایش خلاقیت و سازندگی در کودکان می شود و تا بزرگسالی جزو خاطرات شیرین کودکی شان محسوب می شود. از شن بازی و گل بازی می توان در درمان وسواس و اختلالات اضطرابی کودکان کمک گرفت.

گل بازی در مرکز مشاوره ی شکرانه