ازدواج در دهه سی یکی از آثار زندگی در دنیای مدرن است. با تغییر الگوها دلایل مختلفی وجود دارد که ازدواج را به تعویق میاندازد. این تعویق با وجود مزایایی که دارد چالشهایی را نیز به همراه دارد. در این مقاله به بررسی کامل دلایل تعویق ازدواج، چالشها و راهکارهای آن میپردازیم.
با ما در ادامه این مطلب همراه باشید.
دلایل ازدواج در دهه سی
ازدواج در دهه سی یکی از اتفاقات رایج در عصر حاضر است. این تعویق در ازدواج به دلایل مختلفی رخ میدهد که برخی از مهمترین آنها شامل موارد زیر هستند:
تغییرات فرهنگی و اجتماعی
نگاه جامعه به ازدواج در دهههای گذشته با امروز متفاوت است، به این صورت که در دهههای گذشته ازدواج به عنوان یک الزام اجتماعی و فرهنگی شناخته میشد، اما امروزه از بار این مفهوم کم شده است و مفاهیمی مانند استقلال شخصی، شغلی و تحصیلی در اولویت قرار گرفتهاند.
این موضوع در کشورهای توسعهیافته به صورت محسوستری دیده میشود برای مثال میانگین سن ازدواج در ایالات متحده، برای زنان از 20.3 سال در سال 1960 به حدود 28 سال در سال 2020 افزایش پیدا کرده است.
اهمیت رشد فردی و حرفهای
امروزه تعداد افرادی که به دنبال تکمیل تحصیلات عالی یا کسب مهارتهای شغلی هستند به مراتب افزایش یافته است. بسیاری از افراد اعم از زن و مرد دهه 20 زندگی خود را به دستیابی به اهداف شخصی، تحصیلی و حرفهای اختصاص میدهند. چرا که داشتن امنیت شغلی و مالی از عوامل مهم در تصمیمگیری برای ازدواج هستند.
تأثیر اقتصادی و هزینههای زندگی
از دیگر عوامل مهم در بالا رفتن سن ازدواج شرایط اقتصادی است. هزینههای مسکن، زندگی روزمره، و حتی هزینههای برگزاری مراسم ازدواج، افراد را به سمت ازدواج دیرتر و شرایط مالی پایدارتر سوق میدهد.
تغییرات در نقشهای جنسیتی و انتظارات از زندگی مشترک
در دنیای امروز انتظارات از زندگی زناشویی تغییر کرده است و افراد تأکید بیشتری بر برابری جنسیتی و تقسیم وظایف در زندگی مشترک دارند و به دنبال فردی هستند که با این گونه نگرشها موافق و سازگار باشد.
ظهور همزیستیهای بدون ازدواج و روابط طولانی مدت
یکی از پدیدههای ایجاد شده در دنیای امروز زندگی مشترک بدون ازدواج رسمی است. همزیستی طولانیمدت به افراد اجازه میدهد تا رابطهشان را آزمایش کنند بدون اینکه درگیر تعهدات قانونی ازدواج شوند. این مورد نیز میتواند یکی دیگر از عوامل تاخیر در ازدواج باشد.
نگرشهای متفاوت نسبت به شادی و موفقیت
در جامعه امروز مفاهیمی مانند شادی، موفقیت، خوشبختی و… تعاریف متفاوتی پیدا کردهاند. برخی افراد تصور میکنند که برای خوشبختی نیازی به ازدواج نیست و میتوانند به تنهایی یا از طریق روابط دوستانه، احساس رضایت و خوشبختی داشته باشند.
اگر شما هم جزء این دسته افراد هستید میتوانید در مقاله چرا باید ازدواج کنیم در این مورد بیشتر بدانید.
چالشهای ازدواج در دهه سی
ازدواج در دهه سی میتواند همراه با چالشهایی باشد. برخی از مهمترین چالشهای این افراد عبارتاند از:
فشار اجتماعی برای ازدواج
با افزایش سن، فشار اجتماعی برای ازدواج بیشتر میشود. خانواده، دوستان و جامعه ممکن است به طور غیرمستقیم یا مستقیم از فرد بخواهند که به فکر ازدواج باشد یا به او القا کنند که دیر شده است. این موضوع میتواند افراد را دچار احساس استرس و اضطراب کند.
دشواری در پیدا کردن شریک مناسب
با گذر زمان و افزایش سن، ممکن است توقعات افراد از شریک زندگی بیشتر شود و پیدا کردن فردی سازگار با این انتظارات سختتر باشد.
تأثیر روابط گذشته
افرادی که در گذشته تجربه روابط طولانیمدتی داشتهاند یا شکست خوردهاند، ممکن است دچار ترس از تعهد شوند یا با مشکلات احساسی روبه رو شده باشند و فکر یک رابطه مجدد برای آنها سخت باشد.
مسائل بیولوژیکی و باروری
برای افرادی که به فرزندآوری اهمیت میدهند، محدودیتهای سنی از نظر بیولوژیکی در دهه 30 مخصوصا برای زنان میتواند چالش برانگیز باشد.
تعادل بین زندگی شخصی و حرفهای
از آنجایی که افراد در دهه سی در اوج دوران کاری خود هستند، ممکن است برای رسیدن به موفقیت شغلی و پیشرفت، زمان و انرژی زیادی صرف کنند که همین موضوع مسئله ازدواج را دچار چالش کند.
راهکارها برای مقابله با چالشهای ازدواج در دهه سی
برا مقابله با چالشهای مطرح شده میتوانید از راهکارهای زیر استفاده کنید:
کاهش فشار اجتماعی با تقویت عزت نفس
برای مقابله با فشار اجتماعی برای ازدواج در دهه سی عزت نفس خود را تقویت کنید. دیگران و حتی خود شما باید به این نکته توجه کنید که هرکس مسیر زندگی متفاوتی دارد و نباید تحت تأثیر انتظارات دیگران قرار بگیرید. تمرکز بر اهداف شخصی و تلاش برای رسیدن به رضایت درونی میتواند به کاهش استرس ناشی از این فشارها کمک کند.
بازبینی معیارها و اولویتها
معیارها و انتظارات خود را برای پیدا کردن یک شریک عاطفی بازبینی کنید. توجه به ویژگیهای اساسی و قابل انعطاف بودن در مورد سایر معیارها میتواند دامنه انتخابها را گسترش دهد. برای اینکار بیشتر روی پذیرش تفاوتها و داشتن انتظارات واقعی کار کنید.
مدیریت احساسات و پذیرش گذشته
اگر در گذشته تجربه منفی از بودن در یک رابطه داشتهاید، به کار کردن روی احساسات و آسیبهای روحی خود بیشتر توجه کنید تا بتوانید تصمیمات جدیدی در رابطه با ادامه مسیر زندگی خود بگیرید.
مراجعه به مشاور یا روانشناس میتواند در این مسئله به شما بسیار کمک کند. طبق پژوهشی از انجمن روانشناسی آمریکا (APA)، روابط زناشویی قوی و پایدار ارتباط مستقیمی با سطح پایینتر استرس و سلامت بهتر دارد.
گفتگو درباره فرزندآوری و برنامهریزی دقیق
برخی از افراد به صراحت تمایل به فرزندآوری دارند و برخی دیگر علاقهای به داشتن فرزند ندارند. درباره این مسائل با فرد مورد نظر صحبت کنید تا با توجه به درک درست از شرایط بیولوژیکی و برنامهریزی برای مسائل مرتبط با فرزندآوری، با این چالش مقابله کنید.
مراجعه به مشاوره پیش از ازدواج
در خصوص مسائل ازدواج در دهه سی اعم از چالشها تا راهکارها با یک مشاور خوب مشورت بگیرید. یک مشاور خوب به شما کمک میکند تا با چالشهای این دوران بهتر کنار بیایید و برای ازدواج تصمیم مناسبتری بگیرید.
برای دریافت مشاوره از مجربترین مشاوران کشور میتوانید وارد وبسایت شکرانه شوید و به سه صورت حضوری، آنلاین و تلفنی از یک مشاوره قبل از ازدواج استفاده کنید.
نتیجه گیری
ازدواج در دهه سی یکی از آثار زندگی مدرن است که میتواند همراه با پختگی، استقلال مالی و کاری باشد که برای شروع یک زندگی مفید و قابل توجه است. برای مقابله با چالشهای آن نیز میتوانید تمرکز را روی اهداف و توسعه فردی خود بگذارید و از کمک یه مشاور نیز استفاده کنید.